Spectacol al copiilor defavorizaţi – Seara Craciunului nost’

publicat la 20 decembrie 2007 în Ştiri

img3În cadrul Episcopiei române-unite de Cluj-Gherla va fi organizat un program artistic cu copii din proiectele sociale ale Bisericii. Acţiunea se va desfăşura vineri, 21 dec. a.c., de la ora 16.00, în Capela "Sfântul Iosif" a Catedralei din P-ţa Cipariu.

Toate asociaţiile umanitare ale Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla şi-au dat mâna pentru a crea momente de neuitat pentru copiii defavorizaţi, cei care au cea mai mare nevoie de afecţiune, ocrotire şi atenţie: Uniunea Creştină din România, Asociaţia Caritas Eparhial Cluj, Casa de copii de tip familial "Maica Domnului", Fundaţia Credinţă şi Lumină, Parohia Mănăştur 1 Vest cu Centrul Social "Sf. Iosif", Grădiniţa Confesională "Sfânta Ana" şi Centrul de Zi "Sfânta Maria".

Organizatorii au pregătit pentru această seară un program de colinde, scenete, poezii şi lansarea unei cărţi de poveşti pentru copii. De asemenea, va fi amenajată o expoziţie cu lucrări de artizanat şi felicitări de Crăciun, lucrări care aşteaptă să fie apreciate la adevărata lor valoare, valoarea dăruirii cu care au fost realizate de mâna copiilor cu afecţiuni neuro-motorii şi de alţi copii din familii defavorizate. Lucrările vor fi expuse spre vânzare astfel încât cumpărătorii pot pleca cu o amintire de la acest program de sărbătoare.

Seara Crăciunului nost’ este o ocazie pentru toţi aceia care vor să facă în acest an, în apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului, un dar creştinesc, să aducă o bucurie acolo unde este mai mare nevoie. Dintre aceşti copii unii sunt orfani, alţii provin din familii dezorganizate, mulţi sunt cu probleme care încă aşteaptă să fie rezolvate şi pentru ei este nevoie de generozitate.

De aceea, Pr. Ioan Mătieş, Consilier Eparhial şi Preşedinte al Asociaţiei Uniunea Creştină, în numele organizatorilor, face un apel spre toţi Moşii acestui Crăciun. Ei sunt aşteptaţi cu sacul lor de daruri la Capela "Sfântul Iosif" şi vor fi pe deplin recompensaţi de zâmbetul micilor copilaşi sau a tinerilor protagonişti ai serbării.

În imaginea alăturată, o parte din aceşti copii aflaţi sub ocrotirea bisericii, ne fac urările lor cele mai sincere, şi în numele tuturor copiilor, pr. Mătieş transmite: "Naşterea Domnului să vă aducă în suflete pace, bucurie şi multe haruri! Sărbători fericite!"

V.S.- DIRMM

Informatii: pr. Ioan Mătieş, tel. 0729884882

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *