Parastas pentru pomenirea actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

publicat la 22 aprilie 2008 în Ştiri

image001 S-au împlinit cele 40 de zile de la plecarea dintre noi a unuia dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori, Ovidiu Iuliu Moldovan, bun credincios greco-catolic. Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop Cluj-Gherla, va celebra un Parastas pentru veşnica lui pomenire, conform tradiţiei Bisericii şi la intenţia familiei actorului.

Rugăciunea va avea loc miercuri, 23 aprilie a.c., de la ora 8.00, în Biserica "Sfânta Maria" a Parohiei din cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca (B-dul 1 decembrie f.n.). Toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat pe distinsul artist român, vor putea să-i cinstească cu acest prilej amintirea.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla Florentin, împreună cu Episcopul auxiliar de Alba-Iulia şi Făgăraş cu sediul la Bucureşti, PS Mihai Frăţilă, au celebrat slujba înmormântării regretatului O.I. Moldovan, în ziua de sâmbătă 15 martie a.c., pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu, în Capitală. Au fost momente de intensă emoţie, nu doar pentru familie şi prieteni, ci şi pentru multe generaţii de români care de-a lungul timpului erau deseori fermecaţi şi îmbogăţiţi spiritual de talentul şi delicateţea sufletească a marelui om de teatru şi film.

Când unul dintre marii oameni ai neamului românesc este chemat la Tatăl ceresc, lumea rămâne mai săracă, sufletul ce strălucea aici se înalţă, stea pe cerul de stele dintr-o altă lume. De aceea, Slujba de pomenire devine o poartă, un spaţiu de întâlnire prin care cel plecat revine în memoria fraţilor, prietenilor, cunoscuţilor, parcă priveşte de undeva, de sus, spre cei ce se întâlnesc pentru a-l cinsti. Şi însuşi Domnul îşi pleacă privirea spre gândul pios de amintire şi rugă.

Preasfinţia Sa Florentin, Ierarhul care a fost îndrumător spiritual al mult-îndrăgitului artist în timpul vieţii, va aprinde candela rugii pentru sufletul lui Ovidiu Iuliu Moldovan în dimineaţa de miercuri, 23 aprilie a.c. la Cluj-Napoca, urmând ca în 4 mai a.c.- duminica Tomei, să celebreze un Parastas de pomenire la mormântul de pe Aleea Actorilor.

Pentru că ne aflăm în Săptămâna cea Mare şi Sfântă, timp în care comemorăm patima şi moartea mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu spre a sărbători apoi glorioasa Lui Înviere, pentru toţi cei dragi ai noştri trecuţi la Domnul, să zicem:

"Să le fie odihna în Lumina veşnic-neapusă înveşmântată
şi pomenirea, aici, pe pământ, în veci binecuvântată,
cu sfinţii şi drepţii, odihnească de-a dreapta cerescului Tată."

V.S. – Biroul de presă
al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *