Adunare generală pentru AGRU Cluj-Gherla

publicat la 20 octombrie 2008 în Ştiri

Sâmbătă, 18 octombrie a.c., de la ora 10, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a avut adunarea generală a Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi (AGRU) din această Eparhie. Întâlnirea a fost moderată de dr. Alin Tat, preşedintele AGRU la nivel naţional. În prezidiul s-au mai aflat preşedintele AGRU Cluj-Gherla, Marius Boldor, şi spiritualul Asociaţiei, pr. Horaţiu Cipleu.

După salutul preşedintelui AGRU Naţional şi prezentarea fiecăruia dintre cei veniţi la întâlnire, spiritualul AGRU Cluj-Gherla a vorbit despre câteva dintre trăsăturile ce caracterizează o Acţiune Catolică. Amintim că AGRU ca şi ASTRU (Asociaţia Tineretului Român Unit), deşi nu poartă numele de Acţiune Catolică sunt Acţiuni Catolice prin statut şi recunoaşterea ca atare din partea Sinodului. După aceea a vorbit preşedintele la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla, profesorul Marius Boldor. El a amintit acţiunile mai importante din ultimul an, a explicat raporturile cu Acţiunea Catolică din România şi a subliniat că prioritatea actuală pentru AGRU este stabilirea Asociaţiei la nivel parohial. Pentru aceasta s-a insistat ca în cel mai scurt timp să se creeze o reţea de contacte cu persoane din fiecare parohie cel puţin din oraşul Cluj-Napoca.

A urmat o parte dinamică, în care participanţii au intervenit pe diverse teme. S-a vorbit despre situaţia laicilor din diverse parohii şi despre activităţile în care sunt implicaţi. S-a exprimat urgenţa formării laicilor, în special a celor născuţi în perioada când Biserica Greco-Catolică a fost în catacombe, majoritatea fiind lipsiţi deci de o educaţie religioasă greco-catolică. De asemenea s-a exprimat speranţa unei mai bune colaborări cu preoţii parohi. Adunarea generală a fost ultimul eveniment din seria de evenimente organizate în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice. Luni a fost organizată vizionarea unui film despre Sf. Pavel; miercuri "Ceasuri de seară cu Ion Agârbiceanu"; iar joi o conferinţă despre politică şi religie în Est şi Vest.

img187

img188

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *