Tabără de cateheză: Noi alegem viaţa cu Isus

publicat la 20 iunie 2009 în Ştiri

Douăzeci şi unu de copii din parohia greco-catolică Mănăştur 1 Vest din Cluj-Napoca cu hramul Coborârea Spiritului Sfânt au petrecut patru zile din prima săptămână de vacanţă într-o tabără de cateheză la Valea Drăganului. Participanţii fac parte din cele două grupe de cateheză (copii şi pre-adolescenţi) care funcţionează în parohia clujeană, fiind de aceea însoţiţi de responsabilii cu catehizarea lor: Alexandrina şi pr. Mihai Kiss, vicar parohial, şi Oana şi Radu Capan.

Tema taberei a fost „Noi alegem viaţa cu Isus”, împărţită fiind pe trei zile: „noi alegem” – despre responsabilitatea alegerilor, despre alegerile bune; „viaţa” – legat de viaţa divină, ‘omorâtă’ prin păcat, şi deci despre Spovadă; „cu Isus” – vizând modurile în care putem fi astăzi împreună cu Isus, un accent special punându-se pe Euharistie. Cea de-a patra zi a fost dedicată concluziilor. Tabăra a vizat astfel urmărirea relaţiei copiilor cu Sacramentele Spovezii şi Euharistiei. S-a apelat la diverse prezentări vizuale (despre Sacramente, despre minunile euharistice, pe marginea lecturilor liturgice), precum şi la discuţii pe grupuri mici, după vârstă („botezate” astfel: Seminţe, Boboci, Flori şi Fructe). Fiecare zi a început cu Sfânta Liturghie celebrată de pr. Mihai Kiss.

Tabăra a conţinut şi multe momente de relaxare, drumeţie şi distracţie. Jocurile au fost adesea cu o dimensiune religioasă: „vânătoarea de comori” i-a plimbat pe copii prin cabană după indicii, descoperind citate biblice şi chiar tema taberei în prima zi; momentul de pantomimă le-a cerut copiilor să evoce prin gesturi şi interpretare câte un moment din Vechiul şi din Noul Testament; realizarea unor “lucrări” artistice religioase din lemne, frunze, flori şi pietre. Momentele de rugăciune de seară i-au implicat pe copii, care au scris rugăciuni sau au rostit spontan cereri de iertare şi mulţumiri adresate lui Dumnezeu pentru momentele petrecute în tabără, între 17 şi 20 iunie. A fost prima tabără organizată de parohia Coborârea Spiritului Sfânt, care a şi susţinut o parte din cheltuieli. Reuşita evenimentului este un impuls pentru continuarea taberei şi în alţi ani.

image

image

image

image

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *