Ziua Mondială a Tineretului în catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj

publicat la 20 aprilie 2011 în Ştiri

În catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, Ziua Mondială a Tineretului a fost marcată în cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti de la ora 10.30. Un grup de tineri astrişti au intrat în procesiune în Catedrală purtând crucea eparhială a tineretului, ramuri şi flori în mâini. Tema celei de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului „Înrădăcinaţi şi întemeiaţi în Cristos, tari în credinţă” a fost propusă de Papa Benedict al XVI-lea. Papa invită tinerii să intensifice drumul de credinţă în Dumnezeu pentru că ei sunt viitorul societăţii şi al Bisericii, iar pentru aceasta e nevoie de baze solide şi puncte ferme de referinţă în generaţiile care îi preced.

Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, în cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, a subliniat: „în anul acesta un grup de tineri din Eparhia noastră vor participa la Zilele Mondiale ale Tineretului de la Madrid, … la bucuria de a fi catolic, la bucuria de a fi împreună cu tinerii din întreaga lume la acest eveniment mondial în jurul Sfântului Părinte şi a Episcopilor. Cu bucurie voi însoţi grupul de tineri din Eparhia noastră alături de responsabilii tinerilor.”

La finalul Sfintei Liturghii, Raluca Fernea, preşedintele ASTRU Cluj, a prezentat pe scurt Ziua Mondială a Tineretului Madrid 2011 şi s-a adresat tinerilor îndemnându-i să participe la acest eveniment al tinerilor din întreaga Biserică Catolică. De asemenea, a mulţumit preoţilor şi responsabililor care sunt alături de tineri, comunităţii pentru exemplul de credinţă pe care îl oferă tinerilor şi Preasfinţitului Florentin, pentru atenţia deosebită faţă de tineri, pentru că are încredere şi susţine în activităţile tinerilor oferindu-le posibilitatea de a-şi valorifica talanţii primiţi de la Dumnezeu.

În fiecare an, în Biserica Catolică, în Duminica Floriilor se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului. Această zi dedicată tinerilor s-a născut din dorinţa Papei Ioan Paul al II-lea, în 1984. De atunci şi până azi această zi dedicată tinerilor s-a celebrat la nivel local, iar la un interval de doi-trei ani şi la nivel internaţional. Ziua Mondială a Tineretului a fost marcată şi în parohiile din Eparhia de Cluj-Gherla, fiind o ocazie de pregătire pentru întâlnirea mondială a tinerilor catolici care în acest an va avea loc la Madrid în perioada 16 – 21 august. Mai multe informaţii despre acest eveniment mondial se pot găsi pe situl www.ZMTRomania.ro sau pe pagina de Facebook în limba română a ZMT.

imagine

imagine

imagine

via Cluj.ASTRU.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *