Anunţ: Conferinţă pe tema iubirii şi căsătoriei

publicat la 17 ianuarie 2012 în Ştiri

Fundaţia „Familia Sfântă” – Centrul „Iubire şi Adevăr” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş-Bolyai” – Facultatea de Teologie Greco-Catolică, organizează o întâlnire cu pr. Jean-Yves BRACHET pe tema iubirii şi căsătoriei: IUBIREA SE ZIDEŞTE, IUBIREA NE ZIDEŞTE.

Călugăr dominican, doctor în teologie, profesor de teologie morală, specialist în morala familiei, Pr. Jean-Yves predă în prezent la Universitatea Domuni din Toulouse, Franţa. În ultimii ani a desfăşurat o bogată activitate de susţinere a familiei, pentru un timp colaborând cu Consiliul Europei prin intermediul unei asociaţii pentru drepturile familiei din care făcea parte. În plus, a fost şi este responsabil cu pastoraţia familiei în Franţa şi Ungaria.

Mai mult decât o simplă conferinţă, întâlnirea se adresează în primul rând tinerilor care au întrebări cu privire la vocaţia lor, discernerea căii şi partenerului potrivit, paşii necesari formării personale şi pregătirii pentru căsătorie alături de cel ales etc., dar va cuprinde deopotrivă un spaţiu larg pentru întrebări deschise din partea publicului de orice vârstă şi din orice stare de viaţă legate de diverse alte aspecte din sfera căsniciei şi familiei: rodnicia familiei, educaţia copiilor şi adolescenţilor, fidelitatea, creşterea întru iubire etc. Evenimentul va avea loc marţi, 17 ianuarie, orele 17.00, la sediul Centrului „Iubire şi Adevăr” (Policlinica „Familia Sfântă”) str. Moţilor 32, sala Vladimir Ghika.

Invitatul la acest eveniment, pr. Jean-Yves, va împărtăşi clujenilor din experienţa dobândită, mai ales în calitate de colaborator şi prieten al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, deoarece în jurul anului 2000, a fost, pentru câţiva ani, profesor la Facultatea de Teologie greco-catolică din Cluj, perioadă în care tânărul preot şi călugăr a îndrumat spiritual mulţi tineri clujeni.

Biroul de presă

Contact: 0771327004 – pr. Călin Sechelea, Fundaţia „Familia Sfântă”

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *