Superiorul General al iezuiţilor în vizită în România (comunicat)

publicat la 24 mai 2012 în Ştiri

În zilele 19, 20 şi 21 mai, pr. Adolfo Nicolas SJ, Superior General al iezuiţilor, a vizitat Provincia română a Societăţii lui Isus. La Bucureşti a vizitat comunitatea iezuiţilor şi Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi (JRS), unde a avut o întâlnire cu echipa de iezuiţi şi laici care lucrează în acest domeniu pastoral.

Duminica, 20 mai, Superiorul General a concelebrat împreună cu IPS Gyorgy Jakubinyi şi cu PS Florentin Crihălmeanu, Sfânta Liturghie de mulţumire pentru cei zece ani de existenţă şi activitate a Centrului Spiritual Manresa din Cluj. Amândoi Episcopii au fost prezenţi şi acum zece ani la celebrarea inaugurării Centrului. La Euharistia solemnă de mulţumire au concelebrat mai mult de 30 de preoţi de amândouă riturile, romano şi greco-catolic, cu participarea numeroasă a persoanelor consacrate şi a credincioşilor.

Cu ocazia aniversării Centrului Manresa şi a vizitei în România a Superiorului General s-a publicat o carte intitulată „Iezuiţii şi spiritualitatea ignaţiană”. După amiaza pr. Adolfo Nicolas, a avut o întâlnire cu toţi iezuiţii care lucrează în România. Din partea Curiei Generale din Roma au participat doi consilieri ai Superiorului General, pr. Adam Zak şi pr. Joaquin Barrero, şi doi provinciali ai iezuiţilor din Ungaria şi Italia. Pr. Nicolas ne-a încurajat să continuăm misiunea noastră de slujire a Bisericii din România şi ne-a transmis cele mai bune urări pentru viitor.

Luni dimineaţa, 21 mai, Superiorul General a participat la capitlul Provinciei române a iezuiţilor. Apoi s-a întors la Roma pentru a participa la Adunarea Superiorilor generali din diverse congregaţii. În numele meu şi al iezuiţilor din România doresc din toata inima să mulţumesc pentru simpatia şi afecţiune manifestată de Episcopi, preoţi, persoanele consacrate şi credincioşi.

pr. Pablo Guerrero SJ
Superiorul Provincial pentru România

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *