Tabără de Cateheză pe tema Fericirilor

publicat la 30 iunie 2012 în Ştiri

Este al patrulea an consecutiv când vacanţa copiilor şi adolescenţilor din parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj-Napoca începe cu o Tabără de Cateheză. După ce din septembrie până în iunie s-au întâlnit săptămână de săptămână pentru cateheză (copiii vinerea, pentru două ore, iar adolescenţii duminica pentru o oră şi jumătate), tabăra a venit ca o încununare a parcurgerii împreună a încă unui an catehetic. Ca locaţie a fost ales Someşu Rece, aproape de Cluj, la Complexul Puiu, generos ca spaţiu şi situat într-o zonă deosebit de frumoasă.

La tabără au participat 23 de copii şi adolescenţi, alături de cei care se ocupă de cateheza lor: Oana şi Radu Capan şi pr. Mihai Kiss, vicar parohial. S-au implicat în organizarea taberei şi două mame, care şi-au asumat gătitul pentru cele patru zile de tabără: din 25 dimineaţa până pe 28 iunie seara. Tema taberei a fost „Fericirile”, abordate toate opt, câte două pe zi, una dimineaţa şi una seara. Prezentarea lor a constituit firul catehetic al taberei, completat de momente de rugăciune, activităţi tematice, jocuri, competiţii, bansuri şi o drumeţie pe Muntele Rece. Animatorii din cadrul grupului ASTRU parohial au condus nu doar bansurile şi momentele de înviorare de dimineaţă, ci au şi coordonat cele trei grupe în proiectele primite. Astfel, copiii au avut de prezentat prin pantomimă trei pasaje biblice, precum şi de transformat câteva povestioare cu mesaj creştin în filmuleţe, respectiv în „benzi desenate” (fotografii, cărora le-au adăugat dialog scris, ca în benzile desenate).

Din program nu a lipsit desigur Sfânta Liturghie, în fiecare zi de la ora 12, animată pe rând de câte una din grupe. Vremea frumoasă şi terenurile de joacă de la Complexul Puiu le-a permis participanţilor să joace fotbal, volei, baschet, ping-pong, badminton şi altele. Au avut două competiţii cu probe sportive, şi un concurs tip „Conquiztador” cu întrebări de cultură generală, iar într-una din seri au putut sta la un foc de tabără. Au fost deci multe motive de bucurie, dar organizatorii speră că, prin programul acestei tabere, au reuşit să îi convingă pe participanţi să caute adevărata fericire, care nu depinde de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, ci de ceea ce este în inima noastră; să păşească cu încredere pe calea celor opt fericiri, despre care ne-a vorbit Isus.

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *