Circulară privind beatificarea PS Anton Durcovici

publicat la 21 februarie 2014 în Documente

Nr. 283/20.02.2014
Cluj – Napoca

CIRCULARĂ
Onoratului Cler şi Persoanelor Consacrate din
Eparhia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla

Iubiţi fraţi întru sfântă slujire şi iubiţi credincioşi,

Vă aducem la cunoştinţă că Sfanţul Părinte Papa Francisc, la data de 30 octombrie 2013, a încredinţat Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor emiterea decretului privind martiriul Slujitorului lui Dumnezeu Anton DURCOVICI (Episcop de Iaşi în perioada 1948-1949), trecut la cele veşnice în timpul regimului comunist, în data de 10.02.1951, la închisoarea din Sighetul Marmaţiei (MM). În acest sens, s-a stabilit ca beatificarea Episcopului Anton DURCOVICI să aibă loc la data de 17 mai 2014. Ceremonia beatificării va avea loc la Iaşi, în cadrul Sfintei Liturghii din 17 mai 2014, ora 1100, prezidată de Eminenţa Sa Angelo Cardinal AMATO, Prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Invităm călduros clerul, persoanele consacrate şi credincioşii Eparhiei de Cluj-Gherla să participe, în măsura posibilităţilor, la această ceremonie de beatificare a Episcopului Anton DURCOVICI.

În urma consultării Colegiului Consilierilor Eparhiali din data de 19.02.2014 s-a stabilit ca Pr. Vicar Anton CRIŞAN să coordoneze la nivelul întregii Eparhii participarea la ceremonia de beatificare. Drept urmare, Vă invităm ca până la data de 11.04.2014 să comunicaţi, prin preotul Dumneavoastră, numărul de persoane din fiecare parohie şi comunitate care se vor deplasa la Iaşi cu această ocazie.

Unindu-ne în rugăciune şi pentru procesul de beatificare al Episcopilor noştri, Vă transmitem arhiereasca binecuvântare,

Pr. Cristian DAVID
Cancelar Eparhial

+ Florentin CRIHĂLMEANU
Episcop Eparhial de Cluj-Gherla

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *