Anunţ: Exortaţia Evangelii gaudium prezentată în Catedrala "Schimbarea la Faţă"

publicat la 10 martie 2014 în Anunţuri

La Catedrala "Schimbarea la Faţă" din Cluj-Napoca a început, pentru credincioşii Eparhiei de Cluj-Gherla, în după-mesele de miercuri şi vineri din timpul Postului Mare, de la ora 19.15, prezentarea Exortaţiei Apostolice Evangelii gaudium, a Sfântului Părinte Papa Francisc, despre "vestirea evangheliei în lumea actuală", transmisă "către Episcopi, preoţi şi diaconi, către persoanele consacrate şi către credincioşii laici", la încheierea Anului Credinţei (în 24 noiembrie 2013).

PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla a deschis filele Exortaţiei Papei Francisc, miercuri, 5 martie a.c., la încheierea Liturghiei Darurilor Înainte Sfinţite celebrată în catedrală. Preasfinţia Sa va continua să prezinte mesajul Suveranului Pontif, vineri, 7 martie, precum şi în următoarea miercuri, 12 martie 2014.

Exortaţia va fi prezentată, în continuare, de pr. Călin Bot, Rector al Seminarului eparhial "Sf. Ioan Evanghelistul", în zilele de 14 şi 21 martie, apoi de pr. Anton Crişan, vicar cu preoţii, în 26 şi în 28 martie 2014.

Ultima parte a documentului va fi explicată şi împărtăşită credincioşilor în zilele de 2 şi 4 aprilie, de pr. Florin Bozântan, consilier teologic.

"Îl invit pe fiecare creştin, în orice loc şi situaţie s-ar afla, chiar astăzi, să reînnoiască întâlnirea sa personală cu Isus Cristos sau, cel puţin, să ia hotărârea de a se lăsa întâlnit de el, de a-l căuta în fiecare zi fără încetare. Nu există niciun motiv pentru care cineva să poată crede că această invitaţie nu i se adresează, pentru că «nimeni nu este exclus de la bucuria adusă de Domnul». Pe cel care riscă, Domnul nu-l dezamăgeşte, iar atunci când cineva face un pas mic spre Isus, descoperă că el deja aştepta sosirea sa cu braţele deschise" (Papa Francisc, Evangelii gaudium, I.3).

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *