Întâlnire inter-eparhială la Oradea pentru redactarea planului integrat de dezvoltare

publicat la 18 octombrie 2014 în Ştiri

În perioada 15-17 octombrie 2014, Episcopia de Oradea a găzduit, la sediul Facultăţii de Teologie, cel de-al doilea modul din seria organizată de Biserica Greco-Catolică, în colaborare cu organizaţia Renovabis, pentru redactarea de către fiecare Eparhie a planului integrat de dezvoltare. La întâlnire au participat comisiile celor şase Eparhii: Alba Iulia şi Făgăraş, Oradea, Lugoj, Cluj-Gherla, Maramureş şi Bucureşti. Modulul a fost susţinut de dr. Willi Kawohl, traducerea fiind asigurată de Claudiu Nicuşan.

Fiecare zi de lucrări a fost deschisă de Sfânta Liturghie, în primele două zile în biserica seminarului, iar în a treia în Catedrala „Sf. Nicolae”, Liturghia fiind prezidată de PS Virgil Bercea. Episcopul de Oradea a luat de altfel parte la unele momente din program, în prima zi salutându-i pe oaspeţi, iar în ultima zi mulţumindu-i expertului german numit de Renovabis, precum şi comisiilor eparhiale pentru munca depusă. Miercuri, prima zi de lucrări, s-au prezentat propunerile curente privind viziunea, misiunea şi valorile stabilite de fiecare Eparhie. De asemenea s-a discutat despre priorităţile şi obiectivele propuse în urma dezbaterilor avute în fiecare Eparhie în parte.

A doua zi s-a discutat despre structura planului integrat de dezvoltare, iar după-masa despre aspectele bugetare ale acestui plan. Ultima zi a fost alocată lămuririi unor aspecte tehnice şi s-au stabilit următorii paşi de lucru, inclusiv stadiul în care planul integrat va fi dus până la următorul modul. Acesta, al treilea, se va desfăşura la Baia Mare, între 11 şi 13 noiembrie 2014, iar ultimul modul va fi la Cluj, între 9 şi 11 decembrie.

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *