Cheia Fericirii – Itinerar spiritual pentru Postul Mare 2015

publicat la 22 februarie 2015 în Ştiri

Vă anunţăm cu drag că au sosit la birou itinerarele spirituale pentru tineri, pentru perioada Postului Mare, Sărbătoarea Învierii şi Săptămâna Luminată 2015

Ce sunt aceste itinerare?

Ele sunt un parcurs propus tinerilor (în special, dar nu numai) din Eparhia de Cluj-Gherla, pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu, pentru a se descoperi pe ei înşişi şi foarte concret, pentru a se pregăti pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Ce îţi propunem prin această publicaţie?

În fiecare zi vei găsi următorul desfăşurător:

  • CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
  • MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viaţa de zi cu zi cuvântul Evangheliei
  • MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
  • ACŢIONEZ – Te invităm să te gândeşti la un gest care îţi permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu şi să îl notezi.

ASTRU Cluj a pregătit conţinutul broşurii cu deosebita contribuţie persoanelor consacrate şi a laicilor care au scris meditaţiile pe care le veţi citi zilnic.

În prefaţa cărţii, pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

Dragi tineri,

Iată-ne ajunşi din nou în perioada pregătirii Învierii Domnului şi, ca în fiecare an, ASTRU Cluj îşi propune să ne ajute cu câte un gând spiritual în acest drum al Postului Mare.

Titlul broşurii din acest ciclu de meditaţii este "Cheia Fericirii", continuând de fapt tema încredinţată tinerilor de către Sfântul Părinte Papa Francisc.

Dar să vedem care, sau cine, ar putea fi această "cheie a fericirii". Din discursul Sfântului Părinte reiese clar: "cheia fericirii" este Isus Cristos. Isus comunică drumul vieţii, acea cale pe care El însuşi o parcurge, ba chiar mai mult, acea cale care este El însuşi şi o propune drept cale a adevăratei fericiri.

În toată viaţa Sa, de la naşterea în peştera din Betleem până la moartea pe cruce şi la înviere, Isus a întrupat fericirile.

Fericirile lui Isus aduc o noutate revoluţionară, a unui model de fericire opus celui care de obicei este comunicat de media, de gândirea dominantă. În logica acestei lumi, cei pe care Isus îi proclamă fericiţi sunt consideraţi "perdanţi", slabi, demodaţi, ciudaţi. Sunt apreciate, în schimb, succesul cu orice preţ, bunăstarea, aroganţa puterii, afirmarea de sine în dauna celorlalţi.

Isus ne interpelează, pe fiecare dintre noi pentru a răspunde la chemarea Sa, pentru a decide ce drum vrem să parcurgem pentru a ajunge la adevărata bucurie. Dacă vom şti să răspundem la această chemare a lui Isus, viaţa noastră se va umple de semnificaţie şi astfel va fi rodnică, vom găsi "cheia fericirii" noastre.

Cartea de aproximativ o sută douăzeci de pagini, apărută la Editura Emma, a fost difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea o parte din texte vor fi publicate pe situl asociaţiei www. cluj.astru.ro şi pe pagina de Facebook.

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj, prin e-mail cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 sau direct la birourile asociaţiei.

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *