Înființare de Reuniune Mariană în parohia Mănăștur II

publicat la 1 august 2015 în Ştiri

Cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, a ridicării Sfintei Fecioare cu trupul și sufletul la Cer, în parohia Bunavestire (Mănăștur II) din Cluj-Napoca, bucuria măritei sărbători a fost dublată de înființarea Reuniunii Mariane în parohie, 15 suflete adăugându-se marii familii a Reuniunii Mariane, asociație religioasă cu o devoțiune deosebită față de Preacurata Fecioară Maria, care ne conduce la mântuire, pe noi și pe cei pentru care ne rugăm, ocrotiți sub mantia Preacuratei, prin mijlocirea ei de Mamă iubitoare, urmând modelul ei.

La masa Sfântului Altar au concelebrat pr. Florin Pop, asistent spiritual al Reuniunii Mariane eparhiale, părintele paroh Petru Chirtoș și vicarul parohial Bogdan Teglaș. Pr. Florin a menționat în predică aspecte din tradiție privind momentul adormirii Maicii Domnului, sărbătoare împărătească a bucuriei ridicării cu trupul la Cer a Preacuratei, model pentru noi creștinii de a primi în pace și liniște totul de la Dumnezeu, chiar și moartea, nașterea sufletului pentru Împărăția lui Dumnezeu. A subliniat modelul deosebit oferit de Fecioara Maria pentru noi, felicitând parohia pentru înființarea Reuniunii Mariane.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, candidații au înaintat spre altar pentru ceremonia de primire a membrilor Reuniunii Mariane. Asistentul spiritual al Reuniunii Mariane eparhiale a sfințit eșarfele, insignele și un rozar dăruit din partea sa. A urmat ceremonia de primire: candidații au citit consfințirea la Preacurata Fecioară Maria, au primit însemnele sfințite și diploma de membru, înmânate de Monica Culea, președinta Reuniunii Mariane eparhiale și au depus consfințirea semnată și câte o floare la icoana Sfintei Fecioare. Președinta Reuniunii Mariane eparhiale a felicitat marianiștii, în primul rând pe părintele paroh Petru Chirtoș care a devenit membru al Reuniunii Mariane, apoi a subliniat în câteva cuvinte scopul și spiritualitatea Reuniunii Mariane, model de umilință, din care se nasc virtuțile Preacuratei, îndatoririle dar și darurile marianiștilor, primirea de indulgență plenară în sărbătorile mariane.

Îndemnându-i să se roage pentru problemele Bisericii, președinta a încheiat cu cuvintele PS Florentin despre importanța Reuniunii Mariane pentru Biserică. S-a intonat imnul marian, iar sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă, în atmosfera marii sărbători a Preasfintei noastre Mame. Pentru a se simți cu adevărat familie a Preacuratei, marianiștii au început prin se adresa pe numele mic. Pentru împlinirea sufletească simțită s-au decis ca toată săptămâna următoare să poarte eșarfele sfințite la Sfânta Liturghie, să devină o "săptămână luminată", de recunoștință pentru minunatele clipe trăite cu ocazia consfințirii la Preasfânta Fecioară Maria.

O rugăm pe Preasfânta Fecioară să ne lumineze pe calea acestei vieți și să ni-l arate după acest surghiun pe Isus, binecuvântatul rod al trupului ei. O, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie!

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *