Poarta Milostivirii la Mănăstirea Sfânta Macrina

publicat la 13 ianuarie 2016 în Anunţuri

Sfântul Părinte Papa Francisc a declarat Anul Jubiliar al Milostivirii lui Dumnezeu care a început la 8 decembrie 2015, prin deschiderea Porții Sfinte a Bazilicii Sf. Petru din Vatican, și se va încheia la 20 noiembrie 2016. Acest An Jubiliar are motoul, „Milostivi ca Tatăl” (cf. Lc 6, 36).

Urmând îndemnul Papei Francisc, PS Florentin Crihălmeanu, a stabilit ca în Eparhia de Cluj-Gherla, pe lângă Catedrala „Schimbarea la Față”, în unele Mănăstiri și biserici să se deschidă poarta sfântă. Printre acestea a fost numită și Mănăstirea Sfânta Macrina din Cluj-Napoca, str. Crizantemelor, nr. 11-15.

La Mănăstirea Sfânta Macrina, Poarta Sfântă a fost deschisă în 13 decembrie, printr-un ceremonial special, care a avut loc înainte de Sfânta Liturghie. Credincioșii au intrat prin Poarta Sfântă, iar Maica Valentina Hădărău, Superioara Provincială și Sr. Bernadeta Chindriș, Superioara comunității au împărțit tuturor iconițe cu Isus Milostiv.

Toți credincioșii care doresc să intre prin Poarta Sfântă de la Mănăstirea Sfânta Macrina, sunt invitați călduros să o facă, pentru a împlini îndemnul Papei Francisc (Misericordiae Vultus 3):Oricine va intra prin poarta milostivirii, va putea experimenta iubirea lui Dumnezeu care consolează, care iartă și dăruiește speranță”.

Surorile Baziliene

SONY DSC

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *