Scott Hahn: Meditații pentru Postul Mare

publicat la 22 februarie 2017 în Ştiri

Editura Galaxia Gutenberg anunță apariția cărții "Meditații pentru Postul Mare", bazate pe volumul "Un Tatăl care își ține promisiunile", al celebrului biblist american Scott Hahn. Traducerea a fost făcută de Abel Dragomir. Cartea, apărută în format 13×20 și având 138 de pagini poate fi cumpărată la prețul de 12 lei de pe GalaxiaGutenberg.ro.

Plecând de la Geneză și ajungând până în vremea lui Isus, aceste meditații pentru Postul Mare scot în evidență personaje biblice precum Adam, Noe, Avram, Moise și David, care ne conduc la Cristos și sacrificiul său pentru noi. Săpând mai adânc în istoria bogată a legământului lui Dumnezeu cu noi, lectura fiecărei zile te îmbie să reflectezi profund de-a lungul Postului, culminând cu Paștele și încheind cu Duminica Milostivirii Divine. Mai mult, fiecare zi este îmbogățită cu un verset din Scriptură, o rugăciune și o întrebare relevantă, toate cu scopul de a-l ajuta pe cititor să aprofundeze experiența duhovnicească a Postului.

Autorul explică: "Scriptura dă mărturie despre cum a purtat de grijă Dumnezeu familiei Sale de-a lungul veacurilor, croind o cale pentru copiii Săi ca aceștia să viețuiască împreună cu El pentru totdeauna. Consemnarea biblică arată că Tatăl nostru ceresc și-a ținut fiecare promisiune pe care a jurat-o în legătură cu răscumpărarea noastră, cu prețul singurului Său Fiu preaiubit. Datorită harului lui Dumnezeu, darul mântuirii este gratuit, însă el nu este ieftin. Pe parcursul acestui Post, vom privi la istoria acestei iubiri neclintite. Vom examina împreună ce a făcut Dumnezeu în istorie pentru a face din noi familia Sa și pentru a ne salva de mizeria cumplită a păcatului și a egoismului nostru. Vom redescoperi cât de pasionat ne caută El, cât de puternică este intenția Sa de a ne face întregi din nou, și cât de mult merită El să primească recunoștința, încrederea și ascultarea noastră."

"În acest Post, speranța mea este că tu vei dobândi o nouă viziune despre Tatăl veșnic care întotdeauna își împlinește cuvântul. Indiferent de obstacolele care apar, El niciodată nu-Și pierde din vedere țelul: de a forma și de a modela o familie umană care să se împărtășească din iubirea infinită a Treimii." Scott Hahn (n. 1957) este un autor și profesor catolic, ale cărui cărți au contribuit la o cunoaștere și o promovare mai bună a catolicismului, în mod special în rândul protestanților. Fost protestant (prezbiterian), convertit la catolicism, este cunoscut pentru cercetările sale notabile asupra creștinismului timpuriu, precum și pentru unele lucrări teoretice privitoare la Părinții Bisericii. În prezent predă teologie biblică la Franciscan University of Steubenville. Istoria convertirii lui și a soției sale este prezentată într-o carte, apărută acum câțiva ani tot la Editura Galaxia Gutenberg.

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *