S-a binecuvântat și înălțat o nouă cruce pe un turn al Catedralei din Piața Cipariu, Cluj-Napoca

publicat la 9 martie 2017 în Ştiri

Vineri, 24 februarie 2017, PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla a binecuvântat o nouă cruce pentru Catedrala în construcție din Piața Cipariu – Cluj-Napoca. După un oficiu de rugăciune Preasfinția Sa a binecuvântat noua cruce care va fi montată pe unul dintre cele două turnuri laterale ale sfântului lăcaș. În continuare a fost binecuvântată cu apă sfințită întreaga clădire a viitoarei Catedrale greco-catolice a Eparhiei de Cluj-Gherla dedicată Martirilor și Mărturisitorilor Secolului al XX-lea.

Au participat la rugăciune pr. Ioan Mătieș, vicar eparhial, pr. Adrian Avram, director al Asociației Caritas-Cluj cu pr. Aurel Ana, pr. Florin Isac, ceremonier, precum și constructorii de la firma TCI care execută dificila lucrare. Și cu acest prilej, PS Florentin a mulțumit pentru buna colaborare avută cu Trustul de Construcții Industriale Cluj (TCI), cu directorul general Dorin Oltean, cu ing.-șef Tamaș, cu echipa de muncitori, "cu toți cei care au avut curajul să lucreze la acest locaș de cult. Mulțumesc credincioșilor noștri care de multe ori au contribuit cu bănuțul văduvei la înălțarea acestei construcții. Mulțumesc tuturor finanțatorilor externi și celor interni".

Mai târziu, în 3 martie 2017 s-a așezat Crucea binecuvântată pe turnul dinspre Calea Turzii. În actuala etapă de construcție, se montează în continuare geamuri în partea superioară a construcției și la turnuri. Visul Cardinalului Iuliu Hossu și a Mărturisitorilor credinței în timpul regimului comunist – acest sfânt lăcaș ridicat spre mărirea lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor – prinde tot mai mult contur, prin har sfânt și cu contribuția multor oameni de bună-voință. Pentru că a permis și îndrumat prin nebănuite și tainice căi, continuarea și buna desfășurare a acestei ample lucrări, lăudat să fie Domnul! "El face lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr!" (Iov 9,10)

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *