Invitaţie: Conferință de presă a Ierarhilor catolici

publicat la 3 mai 2017 în Anunţuri

Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla invită instituțiile media la o Conferință de presă, programată vineri, 5 mai 2017, ora 11.00, în sala de conferințe a Hotelului Napoca (str. O. Goga, nr. 1).

În acest cadru, Înalții Ierarhi de rit latin și bizantin, membri ai Conferinței Episcopilor Catolici din România (C.E.R.), vor aborda teme de larg interes, între care vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România sau sfințirea Catedralei din Piața Cipariu (Cluj-Napoca) dedicată Martirilor și Mărturisitorilor secolului al XX-lea, care se apropie de momentul încheierii etapelor de lucru ale construcției la exterior. Un alt subiect de actualitate, care preocupă în mod constant episcopii catolici, în consonanță cu preoții și credincioșii, este pregătirea momentului mult-așteptat al beatificării Servilor lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frențiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie și Tit Liviu Chinezu, episcopi morți în faimă de martiri sub regimul comunist între anii 1950-1970.

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România se reunesc la Cluj-Napoca între 3-5 mai 2017, cu ocazia Sesiunii de primăvară a C.E.R. Participă 15 episcopi din toate diecezele și eparhiile din țară, episcopul romano-catolic de Chișinău, precum și Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova. Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a mai găzduit sesiunea de primăvară a C.E.R. în anul 2009.

Vă așteptăm cu drag și vă mulțumim pentru colaborare!

Hristos a înviat!

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *