Invitație: Spectacol de teatru cu elevi și actori din Blaj la Liceul Greco-Catolic "Inocențiu Micu Clain" din Cluj

publicat la 14 septembrie 2017 în Anunţuri

Asociația SIGNIS România derulează la Blaj un proiect de educație culturală, care include crearea unui spectacol de teatru cu elevi și actori, denumit: Călătorie în Marele Război, despre povestea Blajului și a elevilor Liceului "Sfântul Vasile cel Mare" în timpul primului război mondial până în momentul Unirii.

Spectacolul, s-a prezentat la Blaj, joi 14 septembrie, apoi la Sibiu, vineri, 15 septembrie, în cadrul Festivalului 25 de ore de Teatru Non-Stop, iar sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11.00, va fi prezentat la Cluj, în curtea Liceului Greco-Catolic "Inochentie Micu" (str. Moților nr. 24).

Din partea organizatorilor, Ana Boariu-Berlogea, invită mai ales tinerii, dar și pe cei tineri sufletește, la acest deosebit moment cultural, despre care a oferit și câteva indicii: "Spectacolul este bazat pe scrisori regăsite, ziare citite și amintiri povestite de tinerii de astăzi despre tinerii de acum un veac, plecați la război din Liceul Sfântul Vasile cel Mare, Blaj. O cronică a Unirii văzută din Ardeal, în care povestea soldaților necunoscuți, stră-bunici ai celor care povestesc, se îmbină cu perspectiva de azi asupra oamenilor uitați, care au făcut istoria: omul politic Iuliu Maniu, cardinalul Iuliu Hossu și episcopul Ioan Suciu, pe atunci elev.

Un spectacol realizat împreună cu elevii Liceului Sfântul Vasile cel Mare și a Colegiului Inocențiu Micu Clain din Blaj. Protagoniști vor fi: Ioana Bogdan, Sonia Moșneag, Miruna Rotar, Cristian Benchea, Alexandru Maier, Ovidiu Cătălin Oltean, Sebastian Popescu, cu participarea actorilor Florin Kevorkian, Alin Turcu și Bogdan Tălmaciu, Alexandra Anușcă, voce și univers sonor propus de percuționistul francez Francesco Agnello".

Va fi, cu siguranță, un mod instructiv, interesant și plăcut de a petrece câteva ore ale zilei de sâmbătă devenind părtași unui dialog între generații, prin spectacolul realizat după un concept al Anei Berlogea și exprimat prin talentul unor tineri dornici să-și cunoască și însuflețească istoria, împărtășind din lumina înaintașilor.

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *