Prima Sfântă Împărtășanie solemnă la Mănăstirea "Sfânta Macrina"

publicat la 23 aprilie 2019 în Ştiri

În Duminica Floriilor sau a Intrării Domnului nostru Isus Cristos în Ierusalim, 21 aprilie 2019, la Mănăstirea „Sfânta Macrina” din Cluj-Napoca, a Surorilor Baziliene, în cadrul Sfintei Liturghii a avut loc Prima Sfântă Împărtășanie solemnă a 9 copii, pregătiți de către Maica Marcela Runcan la orele de cateheză care se desfășoară la mănăstire. Copiii, conduși de Maica Marcela și de către preoții celebranți, au intrat în procesiune în biserică și, ajungând în fața altarului, au lăudat pe Domnul prin cântece și poezii specifice acestei mari sărbători. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către pr. Marius Cerghizan, vicar cu preoții, și pr. Ioan Pop, capelanul mănăstirii și consilier eparhial. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Surorilor Baziliene, condus de sr. Lucia Bumb.

La începutul Sfintei Liturghii, pr. Ioan s-a adresat în mod special copiilor care s-au pregătit pentru primirea Sfintei Împărtășanii, printr-o povestioară, amintind că un elicopter zboară doar cu elicea de deasupra și elicea pentru a se învârti are nevoie de un motor care merge cu combustibil, iar dacă în zbor se întâmplă și sare elicea, elicopterul se prăbușește… Prin asemănare, a explicat copiilor că pentru noi, combustibilul este Sfânta Împărtășanie, iar elicea este credința noastră. Când un om se împărtășește, credința lui funcționează și el poate să înainteze spre Dumnezeu fără să îi fie frică că se poate prăbuși, pentru că el vede lucrurile altfel, le vede de sus prin ochii lui Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură, pr. Marius a făcut apel la Cuvântul Sfintei Evanghelii din duminica Floriilor, și printre altele spunea că suntem invitați să îl însoțim pe Isus pe drumul care duce la Ierusalim. A lansat o întrebare de reflecție personală: Noi, vrem să mergem cu Isus la Ierusalim? Apoi i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru aceste vlăstare care ne amintesc de Împărtășania noastră solemnă. A adus mulțumire Domnului pentru părinții care și-au lăsat copiii în mâinile surorilor pentru a fi modelați prin cele spirituale. Copiii cu sufletele curate l-au primit pe Isus în inimile lor cu mare bucurie și cu emoție sfântă.

La finalul Sfintei Liturghii, copii au primit diplome și cadouri – amintire de la Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă. Părintele capelan a mulțumit părinților care și-au adus copiii la cateheză pentru a fi modelați de Cristos prin mâinile surorilor. De asemenea, a mulțumim Maicii Marcela care s-a ocupat de pregătirea copiilor și tuturor credincioșilor pentru participarea la celebrarea Sfintei Liturghii în această frumoasă zi de Florii. Și nu în ultimul rând, a mulțumim pr. Marius Cerghizan, care ne-a onorat cu prezența dânsului la celebrarea acestei frumoase sărbători. A urmat sfințirea mâțișoarelor, astfel încât toți cei prezenți au putut duce în casele lor ramuri binecuvântate. Părinții, rudele și copiii s-au bucurat de o agapă fraternă. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această binecuvântată zi de mare sărbătoare!

via SurorileBaziliene.ro

imagine

imagine

imagine

1 comentariu

  1. Mulțumim maică Marcela,prin harul și dăruire călăuziți pașii acelor spirite curate.Mulți ani binecuvântați!

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *