Bun-rămas, Părinte Vasile Felecan

publicat la 10 septembrie 2019 în Ştiri

A plecat la casa Tatălui Ceresc, la vârsta de 84 de ani de viață și 28 de ani de preoție, Părintele Vasile Felecan din Cluj-Napoca.

Pr. Călin Bot, Vicar general, a transmis preoților și credincioșilor care l-au cunoscut să se roage pentru sufletul părintelui Vasile și, cine dorește și are posibilitatea, să participe la ceremoniile de bun-rămas, anunțând faptul că "trupul neînsuflețit va fi adus în Catedrala Schimbarea la Față, joi 12 septembrie începând cu orele 8.00. La orele 9.00 va fi celebrată Sfânta Liturghie și apoi slujba înmormântării, începând cu orele 10.30". Pr. vicar a adăugat: "Din partea Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu și a conducerii Episcopiei de Cluj-Gherla transmitem condoleanțe familiei îndoliate. Fie ca Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace dăruindu-i cuvenita răsplată slujirii preoțești!"

Pr. Vasile Felecan s-a născut la 22 martie 1936, în localitatea Rusul de Jos, jud. Cluj. În 11 mai 1962 s-a căsătorit cu Maria, familia fiindu-le binecuvântată cu doi copii. A fost hirotonit preot la 14 aprilie 1991 (în Duminica Tomii), prin mâinile Arhiepiscopului George Guțiu, în prezența Cardinalului Alexandru Todea, în Piața Libertății din Cluj-Napoca unde se celebrau Sfintele Liturghii în aer liber. A fost ridicat la treapta preoției împreună cu pr. Andreica Ioan, pr. Buculei Gavril și cu regretații preoți: pr. Romulus Silaghi, pr. Popa Iosif și pr. Petru Rebreanu. Sunt între cei dintâi preoți care, împreună cu profesorii și formatorii lor (din generația celor ce au păstrat flacăra credinței aprinsă în clandestinitate), au readus la lumină, prin dăruire și credință, Biserica Greco-Catolică.

A păstorit comunitățile greco-catolice din Valea Ierii și Muntele Băișorii, iar, în ultimii ani, ca preot pensionar, a fost mereu disponibil acolo unde era nevoie să ajute: la celebrări, spovezi sau îndrumare spirituală. Avea o devoțiune puternică pentru Preasfânta Fecioară Maria, se ruga zilnic Rozariul și îl recomanda tuturor. Fie ca Maica Preacurată să îi primească sufletul în brațele sale materne și să îl ofere Fiului Său pentru ca odihna să îi fie luminată în veci de prezența și iubirea lui Dumnezeu. Veșnica sa pomenire!

Pr.Felecan_Vasile

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *