40 de zile pentru viaţă: finalul primei campanii

Publicat pe: 4 aprilie 2015|Secțiunea: Ştiri|

„Şi se va smeri poporul Meu, care se numeşte cu numele Meu, şi se vor ruga şi vor căuta faţa Mea, şi se vor întoarce de la căile lor cele rele, atunci îi voi auzi din cer, le voi ierta păcatele lor şi le voi tămădui ţara.” (2 Cronici 7:14)

Campania 40 de zile pentru viaţă s-a încheiat, la Cluj-Napoca, în data de 29 martie. În seara ultimei zile de veghe şi rugăciune a avut loc evenimentul final al acestei prime campanii, unde voluntarii s-au întâlnit pentru a împărtăşi experienţele trăite în tot acest timp. În centrul întâlnirii au stat mărturiile, momentele de socializare, dar şi discuţiile despre următoarele proiecte pro-viaţă, această campanie propunându-şi să fie doar un început.

Un prim efect al acţiunii pentru viaţă este spiritul de familie creat între creştinii clujeni. Numeroase mărturii susţin faptul că acesta a fost aspectul cel mai resimţit în timpul orelor de veghe din stradă: puterea rugăciunii de a-i aduce împreună pe copiii lui Dumnezeu. Astfel, de-a lungul celor patruzeci de zile s-au legat prietenii şi s-au rostit rugăciuni în comuniune, fără a ţine cont de confesiune, iar această apropiere se datorează iubirii pentru Cristos şi pentru cauza vieţii, împărtăşită de toate persoanele prezente în stradă.

Lupta pentru viaţă a însemnat, totodată, o dovadă de autenticitate a creştinismului, prin curajul fiecărui voluntar de a ieşi din zona de confort, de a-şi mărturisi în mod public credinţa, pentru mulţi dintre ei fiind prima experienţă de acest fel. Fie că a fost făcută cu entuziasm, fie că a însemnat o oarecare reţinere, mărturia a fost unul dintre motivele pentru care cei implicaţi au fost recunoscători, campania oferindu-le ocazia de a-şi manifesta în public credinţa.

Probabil unul dintre cele mai importante rezultate ale campaniei pentru viaţă constă în instaurarea spiritului de iubire şi perseverenţă. În ciuda părerilor şi discuţiilor neplăcute, a incidentului din primele zile (vandalizarea clinicii „Dominic Stanca”) sau a diverselor critici, aprecierile nu au lipsit niciodată. După ce voluntarii au fost văzuţi stând zilnic în rugăciune, indiferent de condiţiile meteorologice, de dimineaţa până seara, în mod paşnic, admiraţia a început să crească.

Momentul în care acţiunea a ajuns la punctul culminant a fost cel al renovării clinicii, sâmbătă, 28 martie. A fost o muncă imensă, care a adus împreună voluntarii şi pentru care toate materialele au fost donate. Acest mic proiect a fost o dovadă a faptului că Dumnezeu întoarce totul în bine, că există multă dăruire şi pasiune în inimile celor care au făcut parte din campania pentru viaţă şi că fiecare încercare devine, cu ajutorul Lui, o întărire.

Au fost primele 40 de zile pentru viaţă, binecuvântate prin rugăciune şi comuniune. Ele au subliniat sfinţenia şi demnitatea vieţii umane, au marcat o luptă pentru schimbarea mentalităţii dominante, au oferit creştinilor posibilitatea de a fi împreună, în numele Creatorului lor. La Cluj-Napoca, mişcarea pentru viaţă a dat roade minunate. Iar acesta e doar un început.

imagine

imagine