Campania 40 de zile pentru viață revine la Cluj-Napoca!

Publicat pe: 19 septembrie 2015|Secțiunea: Ştiri|

"Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut." (Matei 25,40)

Din 23 septembrie, la Cluj-Napoca reîncepe cea mai mare mișcare pentru viață! A doua ediție a campaniei 40 de zile pentru viață din Cluj-Napoca se va desfășura în perioada 23 septembrie – 1 noiembrie. Având ca motto cuvintele lui Isus din Evanghelia după Matei, creștinii de diferite denominații se vor uni din nou pentru a susține cauza vieții. De această dată, ei vor sta în veghe pașnică în fața unui cabinet privat de obstetrică-ginecologie, "InovaGyn", situat în Piața Timotei Cipariu, numărul 5. Evenimentul de lansare a campaniei va avea loc în data de 22 septembrie, începând cu ora 19,00, în Aula "Cardinal Dr. Iuliu Hossu", din incinta Catedralei Greco-Catolice în construcție, Piața Timotei Cipariu.

40 de zile pentru viață este campania care își propune să marcheze începutul încetării avorturilor în orașul nostru. Acțiunea are loc pentru a doua oară România, iar creștinii, invitați în cadrul campaniei să susțină lupta pentru viață, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: veghea pașnică, mobilizarea comunității, rugăciunea și postul.

Timp de 40 de zile, în fața clinicii "InovaGyn", în intervalul orar 7:00-21:00, rugăciunea pentru viață va fi prezentă în mod constant. Angajamentul la programul de veghe poate face acum și online, calendarul fiind disponibil la adresa 40.proviata.ro/veghe. De asemenea, este necesară semnarea unei declarații "de pace", prin care participanții își asumă un comportament pașnic, în conformitate cu viziunea campaniei. Un al doilea pilon fundamental se referă la mobilizarea comunității pentru a răspândi mesajul referitor la demnitatea vieții umane: fiecare viață este unică, irepetabilă și prețioasă. Mai mult decât atât, această campanie își propune să răspândească adevărul că viața și iubirea sunt întotdeauna cele mai bune alegeri. Totodată, postul și rugăciunea reprezintă o susținere importantă și necesară în lupta pentru viață și pot fi îndeplinite în mod individual, indiferent de locul unde se află persoanele implicate și de programul de lucru al acestora. Însă prezența fizică în stradă este importantă pentru ca Dumnezeu să cultive efectele rugăciunii și ale postului. 40 de zile pentru viață se desfășoară simultan în diferite țări din lumea întreagă, fie în campania de primăvară, fie în cea de toamnă.

Inițiativa 40 de zile pentru viață vine ca răspuns la numărul de avorturi din ce în ce mai mare și la răspândirea acestui fenomen care distruge vieți. Misiunea campaniei este de a aduce împreună trupul lui Cristos într-un spirit de unitate timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și minților dinspre o cultură a morții înspre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor. Rezultatele în ceea ce privește salvarea vieții sunt măsurabile.

Până acum, campanii 40 de zile pentru viață au fost organizate în aproximativ 600 de comunități, din 29 de țări. Mai mult de 10.000 de copii au fost declarați salvați de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut în aceste cazuri – chiar și cu 28%. Femeile care au trecut prin experiența avortului găsesc vindecare și iertare. În fiecare oraș, sute de oameni – sau chiar mai mult de 1.000 în unele cazuri – se implică pentru prima dată în proiectele locale de salvare a vieții.

În orașul nostru, acțiunea pentru viață a reunit aproximativ 1000 de voluntari, iar un efect important al său a fost spiritul de familie creat între creștinii clujeni. Numeroase mărturii susțin faptul că acesta a fost aspectul cel mai resimțit în timpul orelor de veghe din stradă: puterea rugăciunii de a-i aduce împreună pe copiii lui Dumnezeu. Cu perseverență și în spirit de iubire, voluntarii au răspândit zilnic, în vânt, ploaie sau zăpadă, mesajul că fiecare viață este un dar de la Dumnezeu și că femeile merită mai mult decât avortul. Numeroase dialoguri pe tema avortului au avut loc, în stradă, între voluntari și persoane care fie susțineau acțiunea, fie o criticau. Lupta pentru viață a însemnat, totodată, o dovadă de autenticitate a creștinismului, prin curajul fiecărui voluntar de a ieși din zona de confort, de a-și mărturisi în mod public credința, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest fel.

Toamna aceasta, viziunea de a accesa puterea, îndurarea și iubirea lui Dumnezeu prin rugăciune, post și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor reîncepe la Cluj-Napoca. Informații mereu actualizate găsiți la adresa fb.com/40dezilepentruviata.

Vă așteptăm cu inima deschisă, iar, pentru aceia dintre voi care nu locuiesc în Cluj-Napoca, vă cerem cu stăruință să ne susțineți în rugăciune, fiindcă sprijinul dumneavoastră și comuniunea sunt extrem de importante pentru bunul mers al campaniei. Oriunde v-ați afla, vă invităm să ne unim în rugăciune și să înălțăm la cer glasurile noastre, pentru ca Viața și Iubirea să triumfe!

imagine