Noua conducere a Ordinului Bazilian

publicat la 13 februarie 2016 în Ştiri

În perioada 8-13 februarie 2016, la Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Prilog, s-au desfășurat lucrările Sinaxei Provinciale a Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, Provincia Sfinții Apostoli Petru și Pavel, România. Sinaxa a început cu o zi de reculegere spirituală și rugăciune condusă de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla. Lucrările au continuat cu o analiză a trăirii vieții spirituale călugărești în fraternitate la lumina documentelor Bisericii și a îndemnurilor adresate de Sfântul Părinte Papa Francisc tuturor celor care au îmbrățișat viața consacrată.

În data de 11 februarie 2016, participanții la Sinaxă au ales Conducerea provincială pentru un mandat de 4 ani, conform Statutului OSBM. Protoegumen este ieromonahul Ioan Laurian Daboc OSBM, Vicar provincial și Consilier este ieromonahul Augustin Gavrilă Dunca OSBM și Consilier provincial și Admonitor este ieromonahul Ioan Marin Albu OSBM. În data de 12 februarie, noua Conducere provincială, împreună cu toți participanții la Sinaxă, au celebrat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Prilog, împreună cu Episcopul locului, PS Vasile Bizău, Eparh de Maramureș, în semn de comuniune și prețuire.

După ce am privit trecutul cu recunoștință, așa cum ne îndeamnă Sfântul Părinte Papa Francisc, Sinaxa provincială propune tuturor călugărilor bazilieni ai provinciei noastre să trăiască viața călugărească în fraternitate privind cu speranță spre viitor și cu încredere în milostivirea și Providența Divină. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze, cu harurile sale cele bogate, pe toți binefăcătorii și colaboratorii Ordinului Sfântului Vasile cel Mare.

Protoegumen Ioan Laurian Daboc OSBM

imagine

imagine

imagine

1 comentariu

  1. Felicitare, Fratii, Ma rog pentru voi.
    Sora Mary McGlone CSJ

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *