Prezentarea activităților din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla în anul 2015

Publicat pe: 14 februarie 2016|Secțiunea: Ştiri|

Ierarhia Eparhiei de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial, preoții consilieri, împreună cu preoți parohi și curatori, reprezentanți ai Ordinelor și Congregațiilor de viață consacrată, ai asociațiilor laice și ai instituțiilor de învățământ din cadrul Eparhiei, membrii Consiliului Pastoral eparhial, s-au reunit joi, 11 februarie 2016, în Aula "Cardinal Iuliu Hossu" de la Catedrala în construcție din Piața Cipariu, Cluj-Napoca, pentru o privire retrospectivă asupra activităților din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla în anul 2015. Întâlnirea, moderată de pr. consilier Daniel Avram, a început cu un moment de rugăciune și binecuvântarea Ierarhului de Cluj-Gherla.

Situația de ansamblu a Eparhiei în anul 2015 a fost prezentată de pr. Mihai Todea, Vicar general eparhial, în timp ce, printr-o proiecție, s-au putut viziona detalii despre organizarea și funcționarea Eparhiei, precum și imagini de la evenimentele mai importante ale calendarului pastoral eparhial, între care, în prim-plan, s-a aflat organizarea Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic la Cluj-Napoca în iulie 2015. În contextul Anului Vieții Consacrate în Biserica Catolică, în 2015, s-a pus accentul pe acțiunile legate de acest An, ai cărui protagoniști au fost membrii Ordinelor și Congregațiilor de viață consacrată. A fost amintit și evenimentul deschiderii Porților Sfinte în biserica catedrală, în biserici protopopiale și mănăstiri, în 13 decembrie 2015, moment care a inaugurat Anul Milostivirii Divine la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Au fost prezentate și aspecte din sectorul învățământ-formare, cu mențiunea că problema educației și formării umane și religioase a copiilor și tinerilor va rămâne permanent o prioritate între obiectivele propuse. S-a evidențiat, de asemenea, importanța activității asociațiilor laicilor, implicarea deosebită a acestora în activitățile social-pastorale ale Eparhiei. O realizare importantă amintită a fost încheierea etapelor stabilite și respectate, pe anul 2015, în construcția viitoarei catedrale a Eparhiei de Cluj-Gherla, din Piața Cipariu. O altă realizare a fost finalizarea și punerea în funcțiune a construcției de pe str. Moților, nr. 32.

În continuare, Cristian Teglaș, econom eparhial, a prezentat aspecte administrative din viața Eparhiei, precum și stadiul lucrărilor la noua catedrală, proiecte de viitor cu privire la continuarea lucrărilor. Un alt punct din ordinea de zi a fost cel de întrebări și răspunsuri: participanții la momentul de bilanț au ridicat diferite probleme, la care au primit răspunsuri din partea celor responsabili și din partea Episcopului eparhial. Întâlnirea a fost încheiată de Preasfinția Sa Florentin, care a mulțumit colaboratorilor și a invitat în continuare la solidaritate și rugăciune, pentru "bunul mers al pastorației credincioșilor spre mântuirea sufletelor", principalul obiectiv al vieții Bisericii.

imagine

imagine

imagine