Deschiderea Anului Cercetășesc 2016-2017 la Cluj-Napoca

Sâmbătă, 15 octombrie, aproximativ 160 de cercetași, băieți și fete, din Asociația Cercetașii Munților – Cluj-Napoca, au marcat deschiderea unui nou an de activități. Structura acestui moment – care se întinde pe mai multe ore – cuprinde: adunare generală în careu, Liturghie, masă, jocuri, veghe de seară cu foc de tabără și alte momente de organizare internă.

Deschiderea a avut loc într-o poiană foarte apropiată de capătul autobuzelor din cartierul Mănăștur. Vremea bună a fost un dar de la Dumnezeu. Tema aleasă pentru acest an: "Cercetașul – Cavalerul zilelor noastre". În cadrul deschiderii, șefia grupului ACM Cluj a fost predată dinspre Aida Tincu și Șerban Groza către Andrei Cosmovici. Mulțumiri Aidei și lui Șerban, pe această cale, pentru munca depusă timp de patru ani în vederea unității și dezvoltării grupului. Anumite posturi vacante de șef au fost anul acesta asumate astfel: Domnica Goția și Alina Ivan se ocupă acum de Călăuze (ramura de fete cu vârste cuprinse între 17-22 ani +), iar Sebastian Zelghiu se ocupă de Drumeți (ramura de băieți cu vârste cuprinse între 17-22 ani +). De asemenea, pentru munca de apostolat și formare creștină în rândul cercetașilor, pr. Călin Sechelea i s-au alăturat pr. Mătieș Ioan și pr. Pașca Ioan.

Printr-un program bine pus la punct, ziua deschiderii a fost gustată din plin de fiecare participant. Cei mici s-au jucat cot la cot cu cei mari, sărbătorind împreună începerea unui nou an de efort personal de creștere umană și creștină, prin intermediul pedagogiei cercetășești. Surpriza de proporții a zilei deschiderii a venit din partea Preasfințitului Crihălmeanu, care ne-a făcut o vizită inopinată. S-a nimerit ca Preasfințitul să ajungă în timpul desfășurării Marelui Joc, având astfel ocazia să ia contact cu cercetășia "în act". Timp de aproape o oră, Preasfințitul a stat de vorbă cu șefii, a observat activitățile în curs, dar s-a și rugat cu toată lumea la careu, și le-a spus celor mici o povestioară cu povață morală. La finalul vizitei, Preasfințitul a strigat cât a putut de tare: "Cercetași întotdeauna!", iar răspunsul din 160 de piepturi a fost: "Gata!"

Mulțumim Domnului pentru minunata zi de deschidere a Anului Cercetășesc 2016-2017. Fie ca efortul fiecărui șef să clădească, în sufletele copiilor de care se ocupă, dorința unei legături vii cu Dumnezeu, și curajul asumării vieții de creștin.​​

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine