Întâlnirea Eparhială a Reuniunii Mariane

Publicat pe: 25 noiembrie 2016|Secțiunea: Ştiri|

Vineri, 25 noiembrie 2016, în capela Liceului Greco-Catolic "Inochentie Micu" din Cluj-Napoca, s-a desfășurat Întâlnirea Eparhială a Reuniunii Mariane. Organizarea acestei întâlniri a fost coordonată de pr. Florin Pop, îndrumător spiritual eparhial al Reuniunii Mariane din Eparhia de Cluj-Gherla. Programul a început la ora 16 cu rugăciunea Sfântului Rozariu. A urmat Sfânta Liturghie arhierească, răspunsurile liturgice fiind date de studenți ai Seminarului eparhial "Sf. Ioan Evanghelistul" și de membrele Reuniunilor Mariane.

Au concelebrat pr. Ioan Mătieș, vicar cu laicii; pr. Florin Pop; pr. profesor Vasile Sabo; pr. Traian Mereu, de la Mănăstirea "Sf. Anton" de lângă Gherla; pr. Cristian Goia, paroh în Someșeni, pr. Ioan Pașca, paroh în Baciu. În încheierea celebrării liturgice, PS Florentin s-a adresat marianistelor prezente, spunând: "Vă mulțumesc pentru fiecare moment de rugăciune pe care îl aduceți, ca ‘stâlpi ai Bisericii’ – așa cum se exprima Episcopul martir Ioan Suciu. Consider că sunteți și ‘oastea de rugăciune’ a Bisericii și mă bucur când vă văd, purtând însemnele Reuniunii Mariane, la sfințiri de biserici, momente celebrative, pelerinaje, exerciții spirituale, pentru că ne însoțiți cu rugăciunea. În continuare vă încredințez intențiile de rugăciune pentru Eparhia de Cluj-Gherla și pentru Biserica noastră".

A urmat un program spiritual de reculegere ținut de Episcopul eparhial – o lectio divina pe textul evanghelic al zilei, Luca 19,12-28), precum și pe un text din Evanghelia după Luca despre copilăria lui Isus, pentru a cuprinde astfel și specificul marian al întâlnirii, și, în lumina mesajului evanghelic, a reflecta asupra rolului Reuniunilor Mariane. După o pauză, întâlnirea a continuat cu discuții pe grupuri și apoi împărtășirea, în plen, a concluziilor acestor discuții. Întâlnirea s-a încheiat spre seară, printr-un moment de comuniune și agapă fraternă.

imagine

imagine

imagine