Acord cadru între Universitățile San Giovanni in Laterano și Babeș-Bolyai

publicat la 19 mai 2017 în Ştiri

Un eveniment important pentru mediul academic românesc a avut loc joi, 18 mai 2017, în Cluj-Napoca. Rectorul magnific al Universității Pontificale San Giovanni in Laterano, Preasfinția Sa Enrico dal Covolo, și rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. acad. dr. Ioan-Aurel Pop, au semnat un acord cadru ce sprijină colaborarea la toate nivelele dintre cele două Universități. Acordul cadru, semnat în cadrul solemn al Aulei Rectoratului Universității Babeș-Bolyai, prevede atât norme generale cât și particulare de colaborare.

Conform spuselor rectorului magnific al Universității San Giovanni in Laterano, Mons. Enrico dal Covolo, "Acest acord prevede încurajarea schimburilor de profesori, de studenți, de materiale didactice, de inițiative academice, precum și promovarea cercetării. Acordul este despre tot ceea ce poate fi ajutat și favorizat la acest nivel. De asemenea, există o clauză particulară care privește promovarea studiilor patristice și viitoarea înființare a unui Centru de Studii Patristice la Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Pontificală San Giovanni in Laterano".

La rândul său, rectorul Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a afirmat că acest acord va încuraja cu precădere dezvoltarea studiului teologic, în general, și a studiilor patristice, în special. În crearea viitorului Centru de Studii Patristice de la Cluj-Napoca, alături de Universitatea Pontificală vor fi implicate Facultățile de Teologie Greco-Catolică, Romano-Catolică și Ortodoxă, precum și Facultatea de Litere, alături de Facultatea de Istorie și Filosofie.

imagine

foto: ClujToday.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *