Episcopul de Cluj-Gherla a oferit diplome de merit pentru elevii olimpici clujeni la religie greco-catolică

Publicat pe: 30 mai 2018|Secțiunea: Ştiri|

Părinți și profesori de religie greco-catolică, împreună cu elevi care studiază în școlile clujene, au fost primiți în după-amiaza de marți, 30 mai 2018, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, de către PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial, Mons. Călin Bot, vicar general, pr. consilier Titus Sas coordonator al Departamentului pentru cateheză și învățământ religios și pr. dc. Marius Cîmpean director adjunct al acestui departament.

Întâlnirea a fost un prilej de a recompensa efortul acestor copii, și a li se aduce mulțumire, din partea Ierarhului și a conducerii Eparhiei, pentru rezultatul bun obținut la Olimpiada de Religie greco-catolică, faza județeană, precum și la concursul cu participare internațională "Alături de Hristos în Europa sec. XXI", ediția a II-a, înscris în calendarul activităților educative județene Cluj 2018.

Ca mulțumire pentru sârguința lor, tinerilor le-au fost acordate diplome de merit din partea Preasfinției Sale Florentin, care, mai întâi, le-a mulțumit pentru prezență, a mulțumit părinților, însoțitorilor, profesorilor, celor care i-au îndrumat pe cale religiei și a credinței. Apoi Episcopul a adăugat: "Premiile pe care le-ați obținut la aceste concursuri sunt încoronarea muncii voastre și a celor care v-au fost aproape. Avantajul pe care îl veți avea este pentru viață. Desigur, toate disciplinele din programa școlară sunt bune, însă noțiunile de credință pe care le-ați învățat pentru aceste concursuri de religie, cu siguranță vă vor folosi toată viața. De aceea, aceste premii, considerați-le ca o pe o încurajare pentru a continua munca de aprofundare credinței voastre. Să faceți în așa fel încât drumul vieții voastre să fie încununat și la sfârșitul ei cu un frumos «premiu», acela al mântuirii sufletului. E ceea ce vă doresc vouă, părinților și îndrumătorilor voștri. Dumnezeu să vă dea succes în continuare la studiile pe care le faceți, să puteți rămâne mereu premianți. Mulțumim!"

Au urmat premierile, fiecare elev primind și arhiereasca binecuvântare. Au fost 9 premii I, 3 premii II și 5 premii III pentru faza județeană a Olimpiadei de Religie Greco-Catolică. În plus față de premiile obținute la faza județeană, remarcabil este rezultatul unui elev din cls. a XI-a a Liceului Greco-Catolic "Inochentie Micu", care a câștigat locul I, la Olimpiada de Religie greco-catolică, faza națională. Concursul "Alături de Hristos" a reunit 4 premii I și 2 mențiuni, pentru care un alt semn de apreciere a venit din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj (ISJ), acestor elevi fiindu-le decernate diplome prin care ISJ-Cluj atestă premiul obținut.

Au fost oferite diplome de merit și profesorilor care s-au implicat în munca de pregătire și educație, "în semn de recunoaștere a muncii depuse și a rezultatelor deosebite obținute în pregătirea elevilor". Totodată, Preasfinția Sa a oferit și câteva diplome și medalii "Iuliu Hossu", cu ocazia Anului omagial dedicat Cardinalului Iuliu Hossu, mai multor profesoare și catehete care s-au preocupat de pregătirea tinerilor de-a lungul anilor, atât în pregătirea pentru Prima Sfântă Împărtășanie, cât și în cadrul orelor de cateheză. Tuturor, elevi și profesori, le-au fost oferite și daruri, o mică răsplată, care însă nu poate concura cu acel har pe care îl revarsă în sufletul lor învățarea religiei și căutarea lui Dumnezeu, prin studiul care le conduce pașii spre un viitor cu Dumnezeu, în spiritul cuvintelor Cardinalului de vie amintire Iuliu Hossu: "Credința noastră este viața noastră".

imagine

imagine

imagine

Mai multe fotografii: aici