Tabără de vară pentru copii clujeni defavorizați

publicat la 1 iulie 2019 în Ştiri

imagine

"ȘI TU POȚI FI ARTIST"
TABARĂ DE VARA PENTRU COPII CLUJENI DEFAVORIZAȚI

Uniunea Creștină din România, cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență socială și Medicală, organizează o tabără de vară pentru copii defavorizați.

Proiectul, cu titlul "Și tu poți fi artist", se va desfășura între 8-26 iulie 2019, în loc. Sânmartin, județul Bihor. Este vorba despre o acțiune cu caracter social, care are ca obiectiv general încurajarea creației artistice în rândul copiilor beneficiari.

Din valoarea totală de 15.400 lei a proiectului, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca contribuie cu suma de 10.000 lei.

Vor participa 40 de copii din Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 6-14 ani, care provin din familii monoparentale, familii dezavantajate social, material sau financiar. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cei 40 de copii iar beneficiarii indirecți sunt familiile acestor copii.

Pr. Ioan Mătieș, preotul greco-catolic care coordonează asociația caritabilă Uniunea Creștină din România (cu sediul central la Cluj), a amintit câteva dintre obiectivele propuse: "Scopul principal al proiectului este identificarea și dezvoltarea potențialului individual al copiilor participanți prin activități cultural-artistice, recreative, educaționale, sportive, sociale. Vor fi organizate ateliere creative, de modelaj, pictură, desen, de țesut. Spre exemplu, copiii vor putea să realizeze icoane pe lemn, sticlă sau piatră și apoi să le prezinte în cadrul unei expoziții. Programul prevede și activități cu specific literar – lecturi, realizarea de compoziții artistice -, precum și activități recreative: jocuri de competiție, orientare turistică, activități de autocunoaștere, de gătit, jocuri tematice, ș.a.

Activitățile amintite au și scopul de a-i învăța pe copii să coopereze, să-și dezvolte atenția, capacitatea de a purta de grijă celor din jurul lor, să dobândească un caracter moral, să deprindă un stil de viață sănătos. La încheierea taberei se va face, împreună cu toți participanții, o analiză asupra fiecărei zile petrecută împreună.

Aducem pe această cale mulțumiri Consiliului Local Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență socială și Medicală, pentru susținerea și sprijinul oferit în realizarea acestui proiect prin care cei 40 de participanți vor primi în suflete, împreună cu roadele spirituale preconizate, și amintiri de neuitat".

Uniunea Creștină din România

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *