Mesaj al Episcopului de Cluj-Gherla la deschiderea noului an școlar

Publicat pe: 14 septembrie 2020|Secțiunea: Ştiri|

PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, a transmis luni, 14 septembrie 2020, de la mănăstirea "Sfânta Cruce" a călugărilor bazilieni din Mintiu Gherlii care și-a celebrat hramul, încredințarea de rugăciune, mesajul și încurajarea sa elevilor, învățătorilor, profesorilor și părinților care în această zi a Sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci au început un nou an de școală.

Celebrarea începutului de an școlar este deodată cu celebrarea Sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci și "într-adevăr este o cruce această pandemie care a creat multe dificultăți și poate vedem acest lucru mai puternic acum, la începutul anului școlar și vom vedea și la începutul anului universitar problemele care sunt ridicate de păstrarea condițiilor de igienă impuse de lege". În acest context, Preasfinția Sa a asigurat: "Purtăm în gândurile și în rugăciunea noastră pe toți copiii care astăzi încep diferitele forme de școlarizare. Bunul Dumnezeu să îi binecuvânteze și să îi lumineze, atât pe copii, cât și pe învățători, pe profesori și pe părinți."

"Acum se va dezvălui importanța familiei mai mult ca de obicei. Copiii vor avea nevoie, probabil, să facă acasă cursurile, unii dintre ei, în anumite perioade de timp. Familia, care trebuie să fie prima școală – școala iubirii, școala rugăciunii și școala muncii -, trebuie să fie locul primilor învățători. Școala și Biserica ajută, dar familia este locul central al învățării credinței, iubirii și rugăciunii. Bunul Dumnezeu să ne ajute să putem educa noua generație chiar și în aceste condiții, în așa fel încât toți copiii să-și poată continua în liniște ciclul lor de învățământ. Dumnezeu să îi lumineze și să le deschidă sufletele tuturor!", a transmis Ierarhul Eparhiei de Cluj-Gherla.

imagine