“Căutarea” cu seminariștii clujeni

publicat la 17 aprilie 2021 în Ştiri

Joi, 15 aprilie 2021, seminariștii clujeni au încheiat programul “Căutarea”, organizat la dorința rectorului, pr. Grigore Furtună, în colaborare cu Biroul Catehetic Eparhial. Rularea a început pe 25 martie, în patru joi succesive, plus trei sesiuni în 10 aprilie, în ziua de reculegere, toate întâlnirile desfășurându-se în seminarul de pe strada Constantin Brâncuși, din Cluj-Napoca. Anterior programul a fost rulat exclusiv online cu alte două grupe de tineri, cca 30 în total.

Prezentatorul programului este Chris Stefanick, care are alături o serie de profesori specializați în teologie sau biblic (Brant Pitre, Michael Barber sau Sean Innerst fiind câteva exemple), dar și psihologi, cosmologi, astronauți (ex: Kevin Chilton, care a dus Euharistia în spațiu cosmic) ș.a. “‘Căutarea’ este o serie video inovatoare care abordează întrebările cheie ale fiecărei inimi umane”, se spune în prezentarea programului catehetic. “În șapte episoade cu filmări excepționale, Chris Stefanick și experți din mai multe domenii ale științei, medicinei, psihologiei, artei și religiei examinează în ansamblu problema existenței omului.” De ce sunt aici? De unde vin? Ce se întâmplă când voi muri? Unde merg? Cu cine fac această călătorie? – sunt câteva dintre întrebările explorate în program.

“Acest program este extrem de potrivit pentru oricine care se află în Biserică sau în afara ei”, a împărtășit Bogdan Cîmpeanu, unul dintre seminariști, la finalul programului. “Ceea ce ne oferă acest program pentru cei care suntem în Biserică este un ajutor, sau ‘o înarmare’ cu argumente care pot fi folosite în diferite contexte. Am rămas plăcut surprins de felul în care este abordată tema, fiind una foarte importantă în zilele noastre, aceea a căutări unui scop. Intrarea treptată în subiect este una din impact, iar folosirea acelor imagini atât de frumoase este – pot spune – cireașa de pe tort. Mă bucur nespus de mult de această oportunitate de a participa la aceste program și sper să pot pune în aplicare ceea ce am învățat.”

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *