Cardinalul Grocholewski despre rugăciune la Mănăstirea Maicii Domnului

Publicat pe: 19 februarie 2009|Secțiunea: Ştiri|

În seara de joi, 19 febr. a.c., Eminenţa Sa Zenon Cardinal Grocholewski, a celebrat Sfânta Liturghie în rit latin la Mănăstirea Congregaţiei Maicii Domnului din Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla, celebrare la care a participat şi Episcopul de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. În cadrul celebrării liturgice, Eminenţa Sa a spus:

Aş dori să-mi exprim bucuria că am putut celebra Sfânta Liturghie în Mănăstirea Surorilor Maicii Domnului, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o congregaţie religioasă care s-a născut aici, în România. Fiecare mănăstire este un loc de rugăciune, iar cel mai important lucru este rugăciunea.

Primul pelerinaj pe care Sfântul Părinte Papa Ioan-Paul al II-lea l-a făcut, a fost la un sanctuar de lângă Roma. Sfântul Părinte a explicat de ce a mers la acest sanctuar: „Am venit aici, pentru că acest sanctuar m-a învăţat să mă rog”. Apoi a subliniat că „prima obligaţie a Papei este rugăciunea”. Este foarte semnificativ faptul că prima obligaţie a Papei nu este a călători sau a învăţa, ci este a se ruga. Aceasta pentru că Sfântul Părinte a înţeles ceea ce Isus a învăţat, „Fără de Mine, nu puteţi face nimic” (In 15, 5).

Astăzi lumea are mereu mai puţin timp pentru rugăciune. Oamenii sunt distraşi de atâtea lucruri, cum ar fi televiziunea, internetul, politica, încât nu mai au timp pentru rugăciune. De aceea este foarte important că există case religioase, unde persoanele se roagă şi se roagă pentru toţi ceilalţi, suplinind această lipsă de rugăciune în faţa Domnului. Prietenia pe care o avem cu Domnul în rugăciune ne face bogaţi. Aceasta este prietenia cea mai frumoasă cu putinţă. Eu vă doresc ca prin rugăciunea Dvs. să puteţi îmbogăţi Biserica din România şi Biserica din întreaga lume. Dumnezeu să vă binecuvânteze, Tatăl, Fiul şi Spiritul Sfânt. Amin.

image

image