Copiii dintr-un cartier clujean l-au adorat pe Isus Euharisticul

Publicat pe: 3 octombrie 2009|Secțiunea: Ştiri|

În ziua de 2 octombrie 2009, copii din întreaga lume s-au adunat în biserici şi în capele pentru a se ruga înaintea lui Isus din Preasfântul Sacrament. A fost a VII-a ediţie a iniţiativei mondiale „Ora de Adoraţie pentru Copii”, iniţiativă inspirată de cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea, care în Scrisoarea către Copii, din 13 decembrie 1994, spunea: „Dragii mei prieteni, rugăciunilor voastre încredinţez problemele propriei voastre familii şi ale tuturor familiilor din lume”.

image

Copiilor din lumea întreagă li s-au alăturat şi cei din parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj-Napoca. Întâlnirea tradiţională de vineri pentru cateheză a fost dedicată în prima parte prezentării Apariţiei de la Fatima, subliniindu-li-se apelul Fecioarei Maria la rugăciunile unor copii simpli, iar în a doua Adoraţiei propriu-zise. Aceasta a început printr-o procesiune în care copiii au purtat o cruce, o icoană a Fecioarei Maria şi lumânări. În faţa altarului ei au aşezat lumânările şi inimioarele pe care au scris intenţiile lor pentru Adoraţia Euharistică. După lecturile biblice copiii s-au rugat conform intenţiei mondiale (pentru preoţi şi pentru familii). Redăm rugăciunile spuse pe rând de copii:

Pentru preoţi

Doamne Isus Cristoase, îţi mulţumim că ai instituit Sacramentul Preoţiei. Prin preoţi noi primim iertarea Ta, în Sacramentul Spovezii, şi Trupul şi Sângele Tău, în Sacramentul Euharistiei. Îţi mulţumim, Doamne, pentru preoţii noştri!

Doamne Isus Cristoase, ne rugăm pentru preoţii Tăi, ca să fie întăriţi de Spiritul Sfânt, pentru a face voia lui Dumnezeu Tatăl. Ne rugăm pentru ei ca să devină modele de sfinţenie pentru noi, să te vestească cu înflăcărare şi să te mărturisească prin tot ceea ce fac. Ne rugăm, Doamne, pentru preoţi!

Doamne Isuse Cristoase, lumea are nevoie de preoţi sfinţi, dar tot mai puţini răspund chemării Tale. Noi suntem mici, dar ştim că printre noi se află preoţii de mâine. Îţi promitem că vom fi atenţi la vocea Ta, pentru a înţelege unde ne chemi. Vrem, Doamne, să spunem mereu „da” chemării Tale!

image

Pentru familii

Doamne Isuse Cristoase, îţi mulţumim că i-ai unit pe părinţii noştri în Sacramentul Căsătoriei. Zi de zi ei se sacrifică pentru noi. Ştim că ne doresc binele chiar şi atunci când ni se pare că ei nu ne înţeleg. Îţi mulţumim, Doamne, pentru părinţii noştri!

Doamne Isuse Cristoase, ne rugăm pentru familii, ca să fie cămine încălzite de iubire, şcoli în care să învăţăm şi practicăm virtuţile, grădini în care să creştem, să înflorim şi să îţi aducem rod bineplăcut. Ne rugăm, Doamne, pentru familiile din lumea întreagă!

Doamne Isuse Cristoase, familia este mai atacată ca niciodată. Ne rugăm pentru cei care dau legile, ca ei să respecte instituţia familiei. Ne rugăm pentru familiile care suferă din diverse motive. Ne rugăm pentru toţi copiii săraci şi bolnavi, pentru cei orfani, pentru cei care nu Te cunosc. Primeşte, Doamne, rugăciunile noastre!

Pentru parohie

Doamne Isuse Cristoase, ne rugăm pentru pr. Ovidiu şi pentru pr. Mihai, preoţii noştri. Dă-le harul să ne fie păstori după modelul Tău, care să ne conducă la mântuire, să ne deschidă ochii spre adevărurile tale şi să ne înveţe cum să Te iubim cu toată fiinţa. Doamne, ascultă rugăciunea noastră!

Ne rugăm pentru copiii din parohia noastră, ca să vină în fiecare duminică la întâlnirea cu Tine, Prietenul nostru cel mai bun, în Sfânta Liturghie; să fim cu toţii cuminţi şi atenţi, şi să participăm activ la ea. Te rugăm să ne ajuţi să înţelegem cât este de important să participăm la cateheză, pentru ca împreună să te cunoaştem şi să învăţăm să avem încredere în Tine, să te iubim pe Tine pe aproapele nostru. Doamne, ascultă rugăciunea noastră!

Ne rugăm pentru credincioşii din parohia noastră, să caute cât mai des iertarea Ta în Sacramentul Spovezii, şi întâlnirea cu Tine prin primirea Preasfintei Împărtăşanii. Dorim ca parohia noastră să fie o mare familie, în care să fim mereu unii alături de alţii, să ne ajutăm unii pe alţii, să ne rugăm unii pentru alţii, astfel încât nimeni să nu se simtă singur. Doamne, ascultă rugăciunea noastră!

Doamne Isuse Cristoase, în aceste momente ne unim rugăciunile cu ale altor mii de copii din lumea întreagă. Nu îi cunoaştem, dar iubirea pentru Tine ne face pe toţi prieteni şi ne-a adus astăzi în faţa Ta, în faţa Preasfântului Sacrament. Ne rugăm împreună cu ei pentru familiile din lumea întreagă, şi pentru preoţi, în acest An al Preoţiei. Doamne, ascultă rugăciunea noastră!

image

A urmat un moment de prosternare în faţa Sacramentului Euharistiei, copiii purtând în tăcere un dialog cu Prietenul lor Isus. La sfârşit, pr. Mihai Kiss, vicar parohial, a dat binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament. În parohia greco-catolică „Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj, ca în multe alte parohii ale Eparhiei de Cluj-Gherla, se organizează Adoraţie Euharistică săptămânal, de mai mulţi ani. Debutul de ieri cu Adoraţia Euharistică pentru copii se doreşte a deveni ceva periodic, probabil o dată pe lună.