Programe de Crăciun în Biserica Greco-Catolică la Cluj

publicat la 11 decembrie 2009 în Ştiri

Biserica Greco-Catolică din Cluj-Napoca organizează în zilele premergătoare Sărbătorii Naşterii Domnului concerte de colinzi şi programe care să creeze din nou atmosfera caldă a Crăciunului, să transmită mesajul păcii şi al solidarităţii, să reamintească importanţa faptelor de caritate şi de iubire frăţească.

În Catedrala episcopală Schimbarea la Faţă se va auzi în mod repetat vestea bună anunţată de cântul colindelor: “Isus s-a născut!” Cel dintâi Concert de colinde va avea loc sâmbătă, 12 decembrie 2009, de la ora 19, şi va fi susţinut de Corul “Angeli” al bisericii Bob, cor dirijat de prof. Angela David. Alături de tinerii din cor, vor interpreta câteva colinzi la flaut şi micuţii copii din Grupul de flautişti “Sf. Ana”, coordonat de Sora Lucia OSBM.

În ziua de duminică, 13 decembrie 2009, de la ora 19, vor încânta ascultătorii, membrii Corului “Magnificat” al Catedralei greco-catolice clujene, dirijat de prof. Alexandru Suciu. Vor interpreta soliştii: Dora Ioniţă Răchită, Adina Buboi şi Ovidius Şiclovan, cu acompaniamentul la pian al d-nei Cornelia Cuteanu. Al treilea Concert de colinde din Catedrală este programat pentru duminică, 20 decembrie, de la ora 19, şi îi are ca protagonişti pe copiii din Corul “Junior Vip”, cor bine cunoscut prin succesele obţinute sub bagheta dirijoarei Anca-Mona Mariaş.

O manifestare aflată la cea de-a III-a ediţie este Serbarea “Seara Crăciunului nost”, oferită de copiii din proiectele sociale ale Bisericii Greco-Catolice. În acest an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, acest program se va desfăşura în ziua de luni, 14 decembrie, de la ora 18, în spaţiul special amenajat din Piaţa Unirii, Cluj-Napoca. Vor prezenta momente artistice şi colinzi grupuri de tineri beneficiari ai programelor de ajutor social desfăşurate în Eparhia de Cluj-Gherla. Vor fi reprezentate: Uniunea Creştină din România, Asociaţia Caritas Eparhial-Cluj, Centrul de zi “Sfânta Maria”, Centrul Social “Sfântul Iosif” – Parohia Mănăştur 1 Vest, Fundaţia “Credinţă şi Lumină”. Un moment special va fi prezentat de cei mai mici interpreţi, copii de la Grădiniţa “Sfânta Ana” coordonată de Surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare (OSBM). La acest program va participa ca invitat şi Corul “Magnificat” al Catedralei Schimbarea la Faţă.

În acest timp de har, care premerge Sărbătoarea Naşterii Domnului, în parohiile clujene, cum sunt parohia Andrei Mureşanu (de la Capela Sf. Iosif, Piaţa Cipariu), parohia Mănăştur 1 Vest, sau în parohiile afiliate Catedralei Schimbarea la Faţă, se desfăşoară, alături de programul liturgic adecvat Postului Crăciunului, o campanie de ajutorare a familiilor cu venituri reduse, a bolnavilor şi persoanelor vârstnice şi care au nevoie de sprijin. Credincioşii sunt încurajaţi să îşi deschidă inimile şi să doneze sume de bani sau alimente, care apoi vor fi repartizate acolo unde este nevoie. De asemenea, preoţii parohi au cerut enoriaşilor să aducă la cunoştinţă situaţiile despre care ştiu şi în care ar fi binevenit un ajutor. Astfel se realizează în mod practic ceea ce este cel mai important în pregătirea sufletească pentru întâlnirea cu Pruncul Isus: să devenim mai buni, mai generoşi, să ne susţinem reciproc pe drumul, uneori aspru, al vieţii noastre.

V.S. – DIRMM
Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla

Informaţii la: tel. 0729.884.882 – pr. Ioan Mătieş, consilier cu problemele laicilor şi director al Uniunii Creştine din România, şi tel. 0745.797.331 – prof. Alexandru Suciu, dirijor al Corului “Magnificat”

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *