Distincţie din partea Episcopului de Cluj-Gherla pentru primarul Municipiului Cluj-Napoca

Publicat pe: 22 decembrie 2009|Secțiunea: Ştiri|

În apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla va oferi, ca şi mulţumire pentru buna-colaborare, d-lui Sorin Apostu, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, o distincţie deosebită: Medalia omagială „Sfântul Iosif”, care va fi însoţită şi de Diploma „Sfântul Iosif” – Patronul şi ocrotitorul Eparhiei de Cluj-Gherla.

În acest scop, Dl. Sorin Apostu a fost invitat la Sediul Episcopiei greco-catolice din Cluj-Napoca miercuri, 23 decembrie, la ora 13.00, unde va fi primit de PS Florentin şi de Mons. Mihai Todea, Vicar General Eparhial. Medalia a fost realizată după modelul crucii canonicale ce era purtată de canonicii eparhiali (preoţii care făceau parte din consistoriul eparhial) înainte de 1948, anul intrării în ilegalitate a Bisericii Greco-Catolice. La 20 de ani de la eliberarea României şi totodată, a Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolice, de sub regimul comunist, faptul de a putea oferi un semn al crucii „Purtătorului cheilor cetăţii Cluj-Napoca” este o bucurie şi o dovadă de revenire la normalitate, după anii în care crucea şi implicit credinţa în Dumnezeu erau înlăturate din viaţa urbei.

Este o bucurie că în prezent există sprijin din partea autorităţilor locale şi guvernamentale pentru construirea de biserici şi nu pentru dărâmarea lor. Reprezentanţii Eparhiei de Cluj-Gherla au de asemenea ocazia de a colabora cu oficialităţile locale şi în diferite alte împrejurări, acţiuni social-caritative comune, momente cultural-artistice şi aniversare. Ajunul Crăciunului este un prilej de a vesti bucurie şi pace între oameni, după cântarea îngerească: „Mărire întru cele de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bună-voire”.

Biroul de presă al
Episcopiei de Cluj-Gherla

image