Rămas bun de la d-na Luminiţa Cioica

Publicat pe: 22 ianuarie 2010|Secțiunea: Ştiri|

Cu întristare, anunţăm trecerea la Domnul a celei care a fost Prof. Drd. Carmen Luminiţa Cioica, membră a Consiliului Pastoral şi a Departamentului de Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla, bună credincioasă greco-catolică, deosebită fiică, soră, soţie şi mamă de familie. A plecat dintre noi la vârsta de 54 de ani, în urma unei boli necruţătoare, în data de 21 ianuarie 2010.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Mănăştur, Capela Veche, duminică, 24 ianuarie 2010, de la ora 13.00.

Doctorand în teologie la Universitatea Catolică din Eichstätt – Germania, licenţiată a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică a Universităţii Babeş-Bolyai, a colaborat la redactarea unor manuale de religie şi a realizat traducerea mai multor lucrări de teologie din limba germană.

A fost profesoară de limba germană şi religie la mai multe licee clujene: Liceul „Gheorghe Şincai”, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Şcoala Horea, Liceul „Nicolae Bălcescu” şi totodată, vreme de mai mulţi ani a fost catehetă la Catedrala „Schimbarea la Faţă”, a coordonat activitatea de cateheză parohială din Eparhia de Cluj-Gherla, iar în ultima perioadă s-a ocupat de cateheza copiilor între 3 şi 6 ani la Capela „Sf. Iosif” a Parohiei „Andrei Mureşanu”.

Conducând pe ultimul drum o persoană pe care o cunoaştem mereu activă în Biserică, mereu plină de viaţă şi gata să ajute, să îndrume, să călăuzească copiii şi tinerii pe calea lui Hristos, să ne punem încrederea şi nădejdea în Dumnezeu, Cel de la care venim şi spre care călătorim, rugându-L să primească sufletul care a plecat spre El, să-i ierte păcatele şi să-i dăruiască bucuria vieţii veşnice cu drepţii şi cu sfinţii, acolo unde străluceşte lumina feţei Sale: „Că la Tine este izvorul vieţii, întru Lumina Ta vom vedea Lumină”(Ps 35, 9).

DIRMM

imagine