Tabără de cateheză “Rămâi cu noi, Doamne”

publicat la 23 iunie 2010 în Ştiri

Pentru al doilea an consecutiv, parohia greco-catolică clujeană cu hramul Coborârea Spiritului Sfânt a încheiat anul de cateheză cu o tabără. Aceasta s-a desfăşurat în perioada 15-19 iunie 2010, având ca locaţie mănăstirea greco-catolică franciscană din Oradea, cu participarea a 30 de copii şi şase însoţitori, printre care şi pr. Mihai Kiss, vicar parohial.

Tabăra a avut tema “Rămâi cu noi, Doamne”, din pasajul ce relatează întâlnirea a doi dintre Apostoli cu Isus, în timp ce erau în drum spre Emaus, pasaj aprofundat de copii în prima zi. Următoarele trei zile au avut ca teme întâlnirea cu Isus în Sfânta Scriptură, apoi în Euharistie, şi în fine în aproapele. Astfel, miercuri au fost abordate subiecte şi s-au desfăşurat activităţi legate de Biblie. De asemenea pe grupuri s-a făcut lectio divina cu copiii. După-amiază cu toţii au fost primiţi de Episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea. Joi s-a discutat despre Euharistie şi Liturghie, celebrându-se şi o Adoraţie Euharistică. Vineri s-a discutat despre caritate, despre slujirea semenilor. În zilele de joi şi vineri copiii l-au avut ca oaspete pe pr. Iuliu Muntean, de la Institutul Teologic din Oradea. Cea de-a cincea zi a fost dedicată concluziilor.

Fiecare zi a început cu Sfânta Liturghie şi s-a încheiat cu rugăciunea de seară, programul zilelor incluzând apoi nu doar cateheză ci şi jocuri, activităţi practice, scenete, vizionări de filme şi diverse ieşiri: cunoaşterea oraşului, vizitarea Grădinii Zoologice, a Cetăţii, joacă în Orăşelul Copiilor ş.a. Amintim că în parohia greco-catolică Coborârea Spiritului Sfânt din Cluj se desfăşoară cateheză la mai multe niveluri de vârstă. Anul trecut s-a organizat o primă tabără cu 20 dintre copiii participanţi, la Valea Drăganului.

Radu Capan

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *