„Un milion de stele” – semne ale solidarităţii

Publicat pe: 12 noiembrie 2010|Secțiunea: Ştiri|

Organizaţiile diecezane şi eparhiale Caritas din România organizează cea de-a II-a ediţie la nivel naţional a evenimentului intitulat „Un milion de stele”, ce se va desfăşura sâmbătă, 13 noiembrie 2010, ora 17.00, simultan, în 20 oraşe din ţară, între acestea numărându-se municipiile: Cluj, Iaşi, Satu-Mare, Târgu-Mures, Oradea, Blaj şi Timişoara.

Scopul acestui eveniment este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

La Cluj-Napoca, locul de desfăşurare al acţiunii „Un milion de stele” este zona pietonală din faţa Catedralei Greco-Catolice „Schimbarea la Faţă”, de pe B-dul Eroilor. La acest eveniment sunt invitaţi să participe alături de membrii Asociaţiei Caritas Eparhial – Cluj, toate persoanele care doresc să trăiască spiritul solidarităţii între oameni.

Înainte de începerea evenimentului, organizatorii împreună cu voluntarii, vor aranja lumânările în formă de cruce. Seara va debuta cu un cuvânt de deschidere, urmat de un moment de comuniune în rugăciune şi binecuvântarea lumânărilor. În continuare, grupuri de tineri artişti vor susţine un mic recital. La sfârşit, participanţii sunt invitaţi să ia cu ei lumânările aprinse, ca semn de solidaritate pentru cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi, putând lăsa o mică donaţie în urna special amenajată.

Acţiunea „Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas Internaţional şi se desfăşoară în prezent în mai multe ţări europene, (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg şi Elveţia), în fiecare an, înainte de Crăciun. Unicitatea evenimentului constă în faptul că se desfăşoară simultan în mai multe oraşe din ţările mai sus menţionate, precum şi la noi în ţară, tot ca semn de solidaritate.

pr. Alexandru Hruban
Director executiv Caritas
Tel. 0728-882963

imagine