Participare la Conferinţa Naţională pentru Tineret 2010

Publicat pe: 15 noiembrie 2010|Secțiunea: Ştiri|

Miercuri, 10 noiembrie 2010, s-a desfăşurat la Bucureşti, Conferinţa Naţională pentru Tineret, organizată de Consiliul Tineretului din România. Conferinţa cu tema „Implicare pentru dezvoltare” a reprezentat încheierea Campaniei Naţionale de consultări cu tinerii desfăşurată în perioada 20 septembrie 2010 – 10 noiembrie 2010 în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

La conferinţă au luat parte atât organizaţiile nonguvernamentale care fac deja parte din structura Consiliului Tineretului din România, cât şi organizaţii de tineret care au participat la campania de consultări naţionale cu tineretul. ASTRU Cluj a fost reprezentat de Raluca Fernea – preşedinte şi Mihai Floran – manager proiect. Cuvântul preşedintelui Consiliului Tineretului din România, Veronica Ştefan, a deschis conferinţa, după care a urmat Iulian Dascălu, secretarul general, care a vorbit despre momentele cheie în mişcarea de tineret din România. Au urmat Andrei Popescu, coordonator al Programului Tineret în Acţiune al Comisiei Europene şi Corina Pârvlescu, coordonator programe-activităţi al Consiliului Tineretului din România care au vorbit despre cadrul normativ în domeniul tineretului, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

Pe baza consultărilor cu tineri din cele 8 regiuni de dezvoltare, s-a redactat Rezoluţia Naţională în care s-au identificat, ca şi principale domenii de interes următoarele: angajabilitatea, integrarea pe piaţa muncii şi autonomia tinerilor; educaţie şi formare; incluziune socială; participare activ şi voluntariat. Astfel, problematica tineretului trebuie abordată printr-o politică trans-sectorială, necesitând o abordare integrată la nivelul cadrului legislativ. Conferinţa s-a încheiat cu „Exemple de bună practică” şi anume, prezentarea studiului „Nevoi emergente ale copiilor şi tinerilor” de către Adriana Popescu, coordonator proiecte al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Eduard Mihalaş, membru al Biroului Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova, prezentând cadrul legislativ pentru tineret din Republica Moldova.

via Cluj.ASTRU.ro

imagine

imagine

imagine