Anunţ: Veghe şi rugăciune dedicată vieţii născânde

publicat la 25 noiembrie 2010 în Ştiri

În comuniune cu Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea şi cu întreaga Biserică Catolică, sâmbătă 27 nov. a.c., începând cu ora 18.00, la Catedrala “Schimbarea la Faţă” se va organiza o seară de rugăciune pentru pruncii nenăscuţi încă, pentru ca ei să fie iubiţi şi doriţi, ca dar al lui Dumnezeu.

PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla va fi prezent la programul acestei seri, pentru a însufleţi rugăciunea, la finalul căreia va rosti un cuvânt de învăţătură despre nevoia urgentă ca Biserica “să dea glas celui ce încă nu are glas”, despre nevoia de a face “o reafirmare precisă şi fermă a valorii vieţii omeneşti şi a inviolabilităţii acesteia şi în acelaşi timp, un apel plin de pasiune adresat tuturor şi fiecăruia în parte, în numele lui Dumnezeu: la a respecta, a proteja, a iubi şi a servi viaţa, toată viaţa umană” (EV5) – după cum răsună şi azi îndemnul Papei Ioan Paul al II-lea în Enciclica sa, Evangelium Vitea.

Programul serii va începe prin celebrarea Slujbei Vecerniei, cu participarea studenţilor de la Institutul Teologic “Sf. Ioan Evanghelistul”, după care tinerii Bisericii Greco-Catolice clujene vor petrece un timp de Adoraţie Euharistică coordonat de pr. Anton Crişan, consilier eparhial. Rugându-se în faţa Sfântului Sacrament, privind cu ochii sufletului spre Pruncul Isus – care, la fel ca toţi pruncii, a rămas în sânul Maicii Sale, Preasfânta Fecioară Maria, până a sosit timpul “să se nască şi să crească, pe noi să ne mântuiască” (cum se colindă în acest timp al Postului Crăciunului) – tinerii şi credincioşii prezenţi vor mulţumi lui Dumnezeu pentru că, dăruindu-se pe Sine Însuşi, a dat sens şi valoare fiecărei vieţi şi, de asemenea, vor invoca protecţia divină asupra fiecărei fiinţe umane chemată la viaţă.

Printr-o scrisoare adresată membrilor Conferinţei Episcopilor Catolici din România, PF Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, îndeamnă întreaga Biserică să se alăture iniţiativei Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, care în ziua de 27 noiembrie 2010, “va celebra în Bazilica Sfântul Petru din Vatican o Veghe solemnă dedicată vieţii născânde”. Suveranul Pontif îndeamnă ca “în Bisericile particulare, Episcopii să prezideze ceremonii similare” astfel încât într-un singur glas şi cu o singură inimă, Biserica Catolică de pe toate meridianele să răspundă invitaţiei “de a celebra viaţa şi a da o mărturie eclezială comună pentru o cultură a vieţii şi a iubirii”.

V. S. – Biroul de presă
al Episcopiei de Cluj-Gherla

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *