Seară de colinde cu corurile greco-catolice „Magnificat” şi „Laudatio”

publicat la 10 decembrie 2010 în Ştiri

Înscriindu-se pe traseul spiritual ce îndreaptă întreaga creştinătate spre Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Isus Hristos, Corul „Magnificat” al Catedralei greco-catolice din Cluj-Napoca, dirijat de prof. Alexandru Suciu, va susţine duminică 12 dec. a.c., ora 19.15, un Concert de Colinde la Catedrala „Schimbarea la Faţă” (de pe b-dul Eroilor nr. 10). Seara de Colinde va fi înfrumuseţată şi prin prezenţa Corului „Laudatio” al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babes-Bolyai, care va interpreta colinzi tradiţionale româneşti.

Solistele Dora Ioniţă Răchită, Ioana Deliu, împreună cu Cornelia Cuteanu la pian, vor adăuga concertului bogăţie spirituală şi armonie, astfel încât Catedrala va deveni cu adevărat peştera în care se află Domnul Isus, ca Prunc nou-născut în iesle.

Evenimentul Naşterii după trup a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos este un fapt încadrat în timpul istoriei, ce a fost vestit păstorilor de către un mesager divin. Pentru noi, astăzi, Sărbătoarea Crăciunului este invitaţia la o întâlnire personală cu Dumnezeu, întâlnire care poate să ne îndrepte spre bucuria vieţii veşnice. Toţi cei ce pornesc cu colindul sunt mesagerii care şi azi, la fel ca odinioară, ne aduc vestea cea bună a prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră. De aceea, Concertele de Colinde sunt, în varietatea lor, o unică invitaţie de a porni şi a vedea „cuvântul acesta ce s-a făcut…” (Lc 2,15).

V.S. – DIRMM

Contact: tel. 0745797331 – prof. Alexandru Suciu, dirijorul Corurilor „Magnificat” şi „Laudatio”

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *