Zile de formare pentru tinerii din ASTRU

Publicat pe: 4 februarie 2011|Secțiunea: Ştiri|

Marţi, 1 februarie 2011, în parohia greco-catolică Sfântul Gheorghe din Sîngeorz Băi, a avut loc o zi de formare pentru tineri organizată de ASTRU Cluj. La întâlnirea de formare au participat tinerii astrişti ai parohiei şi nu numai, precum şi responsabili ai ASTRU de la Cluj. Programul s-a derulat pe parcursul întregii zile, începând în cursul dimineţii cu rugăciunea ASTRU, condusă de pr. Nicolae Jarda, aflăm de pe Cluj.Astru.ro. După o activitate de cunoaştere, tinerii s-au împărţit în două echipe şi au aprofundat Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Tineretului, cu titlul „Înrădăcinaţi şi zidiţi în Cristos, tari în credinţă”. După prezentarea concluziilor celor două echipe, reprezentanţii ASTRU au prezentat planul de activităţi pe anul în curs, care a fost însoţit şi de prezentarea Zilei Mondiale a Tineretului Madrid 2011. Ziua de formare s-a încheiat cu un atelier de creaţie pe tema Mărţişorului.

imagine

imagine

Miercuri, 2 februarie, a avut loc de asemenea o întâlnire formativă, de data aceasta în parohia Preasfânta Treime din Feldru, cu tinerii astrişti şi copiii din parohie, la care au participat din nou responsabili ai ASTRU de la Cluj. Programul a început cu participarea la Sfânta Liturghie, celebrată de pr. Iuliu Bontaş. După încheierea Sfintei Liturghii, tinerii s-au retras în sala lor pentru a continua cu aprofundarea mesajului Papei Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an. Împărţiţi în două echipe, tinerii au încercat să găsească asemănări între un copac, respectiv o casă şi viaţa unui creştin. A urmat apoi prezentarea Zilei Mondiale a Tineretului, care în acest an se va desfăşura la Madrid, şi planificarea activităţilor grupului parohial ASTRU de la Feldru. Şi această întâlnire s-a încheiat cu un atelier de creaţie în cadrul căruia tinerii au învăţat să confecţioneze mărţişoare.

imagine

imagine

Joi, 3 februarie, responsabilii ASTRU Cluj s-au întâlnit cu tinerii şi copiii din parohia Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Dăbâca, tot pentru aprofundarea mesajului Papei pentru ZMT. În grupuri de lucru, copiii şi tinerii au încercat să descopere ce înseamnă să fie „înrădăcinaţi şi zidiţi în Hristos”, iar apoi în cadrul unei plenare au prezentat concluziile. În vederea constituirii unui grup ASTRU de tineri în parohia din Dăbâca, s-au ales doi responsabili care vor ţine legătura cu responsabilii ASTRU din Cluj, pentru a face împreună toţi paşii necesari organizării grupului parohial ASTRU. A urmat apoi prezentarea Zilei Mondiale a Tineretului de la Madrid, şi a activităţilor pentru copii şi tineri planificate la nivel eparhial. Întâlnirea s-a încheiat cu o ieşire la săniuş.

imagine

imagine

via Cluj.ASTRU.ro