Întâlnire a responsabililor diecezani şi eparhiali cu pastoraţia tineretului

Publicat pe: 10 februarie 2011|Secțiunea: Ştiri|

imageVineri, 11 februarie 2011, la Cluj-Napoca va avea loc o întâlnire a responsabililor diecezani şi eparhiali cu pastoraţia tineretului. Scopul întâlnirii este de a pregăti cât mai bine prezenţa tinerilor din România la Ziua Mondială a Tineretului (ZMT) de la Madrid 2011.

Întâlnirea va fi deschisă de către PS Florentin Crihălmeanu, episcopul locului, iar PS Vigil Bercea, episcop eparhial de Oradea şi responsabil cu pastoraţia laicilor în cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România va participa la sesiunile de lucru ale întâlnirii.

Sesiunile de lucru vor avea următoarele teme: aspecte generale ale ZMT, înscrieri, logistică (cazare, masă, transport), aspecte economice (taxă de participare, fond de solidaritate, metode de autofinanţare), programul (evenimente centrale, cateheze, Festivalul Tinerilor)  comunicare (site oficial, pagina Facebook), zilele în diecezele spaniole şi diverse.

Totodată, această întâlnire este o ocazie pentru responsabilii diecezani şi eparhiali cu pastoraţia tineretului de a aprofunda cunoaşterea dintre ei şi de a discuta despre realitatea pastoraţiei tineretului la nivel naţional.