Întâlnire de pregătire a participării tinerilor din România la ZMT

publicat la 15 februarie 2011 în Ştiri

Responsabilii diecezani şi eparhiali cu pastoraţia tineretului s-au întâlnit vineri, 11 februarie la sediul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Cluj-Gherla din Cluj-Napoca pentru a pregăti cât mai bine prezenţa tinerilor din România la Ziua Mondială a Tineretului Madrid 2011. Întâlnirea a fost deschisă prin salutul PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul locului şi de PS Virgil Bercea, Episcop eparhial de Oradea şi responsabil cu pastoraţia laicilor în cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

imagine

Au urmat apoi şapte sesiuni de lucru pe următoarele teme: aspecte generale ale ZMT, înscrieri (participanţi, Episcopi), logistică (cazare, masă, transport), aspecte economice (taxă de participare, fond de solidaritate, metode de autofinanţare), programul (evenimente centrale, cateheze, Festivalul Tinerilor, catehismul pentru tineri YouCat), comunicare (site oficial, pagina Facebook) şi zilele în diecezele spaniole. După pauza de prânz, întâlnirea a continuat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri care au clarificat nelămuririle participanţilor. Responsabilii diecezani şi eparhiali cu pastoraţia tineretului au estimat că 1.100 tineri şi 5 Episcopi din România vor participa la ZMT. S-a hotărât ca grupurile de tineri care se organizează să participe independent la ZMT vor trebui să ia legătura cu responsabilii diecezani/ eparhiali pentru a stabilii detaliile. Toţi tinerii din România care vor participa la ZMT vor avea însemne comune şi o broşură cu texte liturgice şi cântece, care să le faciliteze participarea la celebrările liturgice şi cateheze.

De asemenea se va valorifica potenţialul mijloacelor de comunicare modernă, astfel o echipă de tineri din toate Diecezele şi Eparhiile vor transmite în direct ZMT de la Madrid prin intermediul reţelelor sociale. Totodată se doreşte ca evenimentele speciale din cadrul ZMT care se vor transmite în direct în toată lumea să fie transmise prin intermediul unei televiziuni şi în România. S-a hotărât crearea unui grup de discuţii care să faciliteze coordonarea ZMT la nivel naţional, promovarea sitului în limba română ZMTRomania.ro şi a paginii oficiale a ZMT 2011 pe Facebook. Totodată se va solicita colaborarea mass-mediei catolice din România pentru a promova Ziua Mondială a Tineretului în rândul tinerilor şi nu numai. Întâlnire a fost o ocazie pentru responsabilii diecezani şi eparhiali cu pastoraţia tineretului de a aprofunda cunoaşterea dintre ei şi de a discuta despre realitatea pastoraţiei tineretului în ţara noastră.

imagine

imagine

via ZMTRomania.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *