A doua reuniune a Biroului Pastoral la Cluj

publicat la 5 martie 2011 în Ştiri

În noiembrie 2010, Episcopul Florentin Crihălmeanu a înfiinţat pentru Eparhia de Cluj-Gherla un Birou Pastoral, în cadrul Curiei Eparhiale. În acest Birou Pastoral au fost numiţi şapte membri permanenţi şi mai mulţi consultori. O primă întrunire a acestui organism a avut loc în 14 ianuarie, în cadrul primei luni a Anului Familiei decretat în Eparhia de Cluj-Gherla. O a doua întâlnire a aceluiaşi birou a avut loc joi, 3 martie, evaluându-se desfăşurarea de până acum şi implementarea propunerilor, de asemenea dezbătându-se noi iniţiative legate de familie.

Pentru întreg anul 2011 au fost propuse o serie de teme lunare. Astfel, temele din ianuarie şi februarie au fost Preasfânta Treime, comuniune perfectă, respectiv Sacramentul Căsătoriei. Tema din această lună, în contextul sărbătorii Bunei Vestiri din 25 martie, este Protejarea vieţii. Pentru următoarele luni temele sunt: aprilie – Asceza şi caritatea în familie; mai – Familia, leagăn al vocaţiilor; iunie – Copiii, un dar; iulie – Creaţi bărbat şi femeie; august – Vacanţa, timp de înnoire; septembrie – Preţuirea bunicilor; octombrie – Comunicarea în familie; noiembrie – Comuniunea cu cei dragi ce nu mai sunt printre noi; decembrie – Viaţa spirituală în familie. Aceste teme sunt prezentate lunar prin Curierul Creştin, preoţilor oferindu-li-se sugestii de predici, meditaţii dar şi activităţi în parohie pentru Anul Familiei.

Şedinţa de joi a Biroului Pastoral a fixat datele pentru diverse evenimente din acest an pastoral. Astfel, în 15 şi 16 martie, aproximativ 40 dintre preoţii Eparhiei de Cluj-Gherla vor participa la cursuri a căror temă va fi intervenţia în familiile aflate în criză (provocată de divorţ, infidelitate, altele). În 16 martie va fi apoi prima întâlnire cu preoţii responsabili cu pastoraţia familiilor pe protopopiate. În 24 septembrie se intenţionează celebrarea unei Zile a Familiei, cu participarea unor familii din toate protopopiatele. În fine, în zilele de 14 şi 15 octombrie ar urma să se desfăşoare un simpozion internaţional cu tema “Familia şi binele comun”.

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *