Întăriţi în credinţă: reflecţii pentru Postul Mare

Publicat pe: 7 martie 2011|Secțiunea: Ştiri|

ASTRU Cluj – aşa cum a făcut şi în alţi ani – a pregătit pentru perioada Postului Mare un itinerariu spiritual adresat tinerilor pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului. Cartea de peste o sută de pagini, apărută la Editura Galaxia Gutenberg, cu ajutorul editurii, este difuzată prin parohii de ASTRU pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea textele vor fi publicate pe situl asociaţiei, Cluj.ASTRU.ro.

imagine

În prefaţă, pr. Cristian Goia, asistent spiritual ASTRU Cluj, scrie: „Ne pregătim sufleteşte pentru Marea Sărbătoare a Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos. Această broşură de meditaţii îşi propune să ne fie un ghid spiritual pentru perioada Postului Mare, pentru a ne întări în credinţă. Credinţa este un dar din partea lui Dumnezeu, o lucrare a harului divin în sufletul omului care îl conduce la mântuire. […] În acest timp binecuvântat al Postului suntem chemaţi prin lectura şi meditarea Cuvântului lui Dumnezeu să ne aprofundăm credinţa. Însă ‘credinţa fără fapte moartă este’, de aceea nu este suficient să reflectăm la Cuvântul lui Dumnezeu, ci este necesar să ne exprimăm credinţa prin fapte bune, fapte de iubire faţă de semenii noştri. Credinţa ne însufleţeşte, ne învaţă să fim la dispoziţia celorlalţi. Credinţa lipsita de iubire este zadarnică şi nefolositoare. Aceasta ne-o arată Sf. Apostol Pavel ‘de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt’.”

În materialul de prezentare a cărţii, tinerii de la ASTRU explică de ce acest itinerariu spiritual „Întăriţi în credinţă” pentru Postul Mare 2011? „Pentru a ne pregăti pentru marea întâlnire cu Dumnezeu cel Înviat. Pentru a găsi un pic de timp zilnic şi pentru suflet. Pentru a învăţa să te obişnuieşti cu prezenţa Domnului, în viaţa de zi cu zi, şi nu doar duminica. Pentru a vedea situaţiile cotidiene şi persoanele din jurul tău, prin ochii lui Dumnezeu. Pentru a trăi viaţa de creştin mai profund. Pentru a nu ajunge la ziua Învierii spunând doar ‘E deja Sărbătoarea Paştelui? Nu mi-am dat seama!'” Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj  prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 / 0744164669.

imagine imagine

via Cluj.ASTRU.ro