Reînnoirea angajamentelor de la căsătorie în parohia Valea Chintăului

publicat la 19 aprilie 2011 în Ştiri

Fiind Anul Familiei in Eparhia de Cluj Gherla, în parohia Valea Chintăului din Cluj, sub îndrumarea parohului pr. Ioan Mătieş, au loc întâlniri ale familiilor în fiecare primă duminică a luni. Este o bucurie ca familiile să se întâlnească pentru a se cunoaşte mai bine, pentru a învăţa despre Sacramentul Căsătoriei, despre problemele familiilor dar şi pentru a împărtăşi experienţe personale şi a se îmbogăţi unii de la alţii.

Duminică, 17 aprilie, în Duminica Floriilor, mai multe familii de diferite vârste, şi-au reînnoit angajamentele de la căsătorie. Am ales această duminică a Floriilor deoarece aşa cum Isus a fost primit în Ierusalim, ca un Rege, tot la fel în momentul căsătoriei fiecare l-a primit pe celălalt în viaţa lui ca pe un rege sau ca pe o regină şi amândoi, spunând acel “da” în faţa altarului, l-au primit pe Cristos Regele în viaţa lor, în familia lor.

A fost un moment cu multe emoţii si lacrimi, un moment care nu va fi uitat deoarece a fost o ocazie de a-şi reaminti acele clipe deosebite de la căsătorie. Acum, după mai mulţi ani, privind la toţi anii care au fost trăiţi împreună, pe lângă momentele dificile, au fost multe realizări, multe bucurii. Copiii, şi în unele familii chiar nepoţii, sunt cea mai mare realizare, cea mai mare bucurie pentru care aduc mulţumire lui Dumnezeu.

După momentul reînnoirii angajamentelor de la căsătorie, a urmat o rugăciune pentru familie, apoi bucuria a continuat acasă în fiecare familie. Învierea Domnului să aducă binecuvântare şi har în toate familiile.

pr. Ioan Mătieş

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *