Zi de reculegere pentru tinerii 25+

Publicat pe: 20 aprilie 2011|Secțiunea: Ştiri|

Sâmbătă, 16 aprilie 2011 un grup de tineri din ASTRU Cluj s-au retras în parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Făget pentru o zi de reculegere cu tema „Întăriţi în credinţă”. Tinerii au avut ocazia să descopere ce înseamnă şi presupune credinţa fiind ghidaţi de pr. Marius Furtună.

Astfel, tinerii au realizat că a crede înseamnă a recunoaşte modul în care Dumnezeu acţionează în viaţa fiecăruia iar credinţa este un act care se manifestă în comunitate şi nu e o chestiune individuală care presupune recunoaşterea trecutului, fidelitatea în prezent şi speranţă pentru viitor. A urmat apoi o drumeţie prin pădure, timp în care tinerii au avut ocazia să mediteze la ceea ce pr. Furtună le-a expus şi să se bucure de natura care în acest anotimp începe să prindă viaţă.

Ziua de reculegere a continuat cu un moment de întrebări, răspunsuri şi discuţii pe baza meditaţiei. A fost un timp în care s-au clarificat unele aspecte legate de credinţă, Biblie, Învierea lui Cristos. La final tinerii i-au mulţumit pr. Marius pentru timpul petrecut împreună şi pentru răspunsurile primite la întrebări şi pr. Remus din parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” pentru disponibilitatea de a-i primi în parohie pentru această zi de reculegere. Ziua de reculegere s-a încheiat cu participarea la spectacolul „Versuri vărgate” – moment artistic pregătit de un grup de studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Cluj-Napoca.

Grupul de tineri 25+ este un grup în cadrul ASTRU Cluj. Grupul de adresează tinerilor masteranzi, absolvenţi, în căutarea unui loc de muncă sau care lucrează, care au fost şi îşi doresc să fie activi în Biserică. Grupul este coordonat de Codruţa Fernea, Crina Horvat şi pr. Marius Furtună.

imagine

via Cluj.ASTRU.ro