Conferinţă: Secretele unei familii puternice

publicat la 23 mai 2011 în Ştiri

În cadrul Anului Familiei, în desfăşurare în Eparhia de Cluj-Gherla, am fost invitaţi la o serie de conferinţe susţinute de părintele Pablo Guerrera SJ, în aula Iuliu Hossu, a Catedralei în construcţie din Piaţa Cipariu. Prima dintre ele s-a intitulat “Secretele unei familii puternice ” şi a fost susţinută, vineri, 20 mai 2011.

Deşi vremea nu a ţinut cu noi şi a trebuit să trecem peste faptul că la ora programată pentru conferinţă afară tuna, fulgera şi oraşul era aproape inundat, o parte dintre astrişti au reuşit totuşi să ajungă, chiar dacă plouaţi, pentru a asista la această conferinţă. Plouaţi doar la propriu pentru că, altfel, eram toţi entuziasmaţi de tema pe care părintele avea să o dezvolte. De altfel, suntem toţi tineri, la început de viaţă, iar astfel de conferinţe, pe tema familiei, pot fi foarte uşor privite şi primite ca nişte sfaturi pentru cei care, în curând, poate vor şti pe pielea lor ce înseamnă o familie.

Modul în care părintele a abordat subiectul mi s-a părut unul interesant, foarte bine structurat. A vorbit despre problemele şi încercările pe care familiile de azi le trăiesc, nu doar din punct de vedere creştin, ci şi din punct de vedere ştiinţific, pe baza unor studii statistice. De asemenea, a accentuat faptul că o criza trebuie privită nu doar ca un pericol pentru relaţie, familie, nu trebuie privită ca având doar o conotaţie negativă, ci şi ca o oportunitate de schimbare în bine, de îmbunătăţire, de creştere a unităţii familiei prin rezolvarea cauzelor care au dus la acea criză.

Conferinţa s-a încheiat cu o sesiune de întrebări din partea celor care au participat şi bineînţeles cu răspunsurile părintelui. Şi să nu uit, cu un curcubeu! E foarte greu să expun în câteva cuvinte ce a însemnat şi mai ales ce a transmis această manifestare la care am participat. Vă pot invita, însă, pentru a vă convinge singuri, la următoarea conferinţă, intitulată “Carismele unui cuplu creştin”, care se va ţine tot aula Iuliu Hossu, a Catedralei în construcţie din Piaţa Cipariu, peste două săptămâni, 3.06.2011.

Va fi cel puţin la fel de interesant, dacă aveţi ocazia nu o pierdeţi!

Sorina Marcu

imagine

imagine

via Cluj.ASTRU.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *