Întâlnirea Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla la Floreşti

publicat la 31 mai 2011 în Ştiri

„Isus iubeşte familia mea” a fost tema celei de-a V-a Întâlniri a Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla, care a avut loc în acest an în localitatea Floreşti, în apropierea municipiului Cluj-Napoca, sâmbătă, 28 mai 2011, în organizarea Asociaţiei ASTRU-Cluj: d-ra Raluca Fernea, preşedintă ASTRU, şi Consiliul de conducere ASTRU; a pr. Cristian Goia, responsabil cu pastoraţia tinerilor; a pr. Marius Ungureşan, protopop de Cluj II şi paroh în Floreşti, cu sprijinul d-nei directoare Corina Bradea a Şcolii „Gheorghe Şincai” din Floreşti şi prin colaborarea şi sprijinul d-lui Ioachim Vancea, primar al localităţii Floreşti, care a rostit şi un cuvânt de întâmpinare în deschiderea întâlnirii. Au participat în jur de 600 de copii din toate protopopiatele Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu preoţii parohi şi cu îndrumătorii de grupuri.

După primirea copiilor în curtea Şcolii „Gheorghe Şincai”, frumos împodobită de organizatori cu baloane şi panglici colorate, Episcopul eparhial, PS Florentin Crihălmeanu, şi preoţii au intrat în procesiune, spre altarul special amenajat la care s-a celebrat Sfânta Liturghie, răspunsurile liturgice fiind date de vocile cristaline ale copiilor din corul „Allegria” al parohiei Andrei Mureşanu din Cluj, dirijat de Cristina Nagy. În predica rostită, PS Florentin s-a adresat copiilor, spunându-le că ei sunt „florile Bisericii”: „Voi, copiii, sunteţi cei sărbătoriţi în această frumoasă zi, voi sunteţi podoaba Bisericii, dar sunteţi şi viitorul Bisericii şi al societăţii”. Referindu-se la tema aleasă pentru Întâlnirea Copiilor, în acest An al Familiei în Eparhia de Cluj-Gherla, Preasfinţia Sa le-a amintit celor mici că „fiecare copil, băiat sau fetiţă, trebuie să îi mulţumească lui Dumnezeu pentru părinţii săi, pentru că părinţii sunt cei care i-au dat viaţă, sunt cei care l-au crescut şi educat, sunt alături de el la bine şi la greu”. Predica s-a încheiat printr-o povestioară cu tâlc pe placul micilor ascultători.

A urmat masa de prânz din pacheţele aduse de acasă, după care a venit rândul animatorilor din ASTRU să îşi desfăşoare surprizele pregătite cu multă dăruire şi efort: clovnii au reuşit să îi facă pe copii să râdă în hohote, prin dansuri şi dialoguri pline de umor; de asemenea, copiii au putut alege dintr-o varietate de jocuri de perspicacitate, întreceri sportive sau jocuri distractive, primind şi premii. O frumoasă surpriză a fost programul muzical cu flaute şi voce, susţinut de corul de copii pregătit de sr. Lucia OSBM. Oferindu-li-se în dar creioane colorate şi cartoane, copiii au exprimat prin desen tema Întâlnirii Copiilor: Isus iubeşte familia mea. Mulţi copii au desenat familia lor în rugăciune, înţelegând că toată bucuria şi darul vine de la Cel care este Părinte şi pentru părinţii lor, căruia cu toţii i se roagă spunând: „Tatăl nostru”.

Şcoala a devenit o lume a copiilor plină de culoare şi cântec, dar totul în prezenţa lui Isus, despre care copiii, prin tot ceea ce li s-a oferit, au aflat că le este prieten şi pot primi tot ce îşi doresc în tainica companie: bucurie, zâmbet, joacă, daruri, ocrotirea părintească. În semn de mulţumire, PS Florentin şi pr. Cristian Goia au oferit diplome d-lui primar, d-nei directoare a şcolii din Floreşti, preoţilor gazde ale evenimentului – pr. Marius Ungureşan şi pr. Vasile Nistor, Consiliului de Conducere ASTRU, animatorilor, precum şi reprezentanţilor fiecărei parohii participante. Programul s-a încheiat în jurul orei 16, prin înmânarea solemnă a Icoanei Întâlnirii Eparhiale a Copiilor, de către reprezentanţii parohiei Sfântul Nicolae din Floreşti, grupului însoţit de pr. Călin Moldovan, din parohia Dealul Florilor, cu hramul Sfântul Anton – Protopopiatul Dej, unde va avea loc viitoarea ediţie a Întâlnirii Copiilor.

V.S. – DIRMM

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *